Τι «αποκάλυψαν» τα κινητά των 9 Τούρκων τρομοκρατών – Έρευνες και στη Βόρεια Ελλάδα

Τούρκοι

Δεκάδες τηλεφωνικές επαφές με άτομα στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στα κινητά των εννέα Τούρκων αντικαθεστωτικών που συνέλαβαν το πρωί της Δευτέρας στην Καλλιθέα και στον Νέο Κόσμο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso», από την εξερεύνηση των κινητών παλαιάς τεχνολογίας που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες προέκυψαν δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες στην Τουρκία, γεγονός που ενισχύσει τις υποψίες της Αντιτρομοκρατικής ότι προετοίμαζαν κάποια επίθεση σε τουρκικό έδαφος.

Ίσως για αυτό συγκέντρωναν υλικά που μπορεί να είναι νόμιμα στην Ελλάδα, όμως στην Τουρκία για να τα αγοράσει κάποιος πρέπει να δώσει πλήρη στοιχεία ταυτότητας και περιγραφή της επαγγελματικής δραστηριότητάς του.

Ακόμη, διαπιστώθηκαν κλήσεις και σε κινητά, το στίγμα των οποίων «βγαίνει» στη Θεσσαλονίκη. Κατά συνέπεια, οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εκτιμάται πως υπάρχει παρακλάδι του δικτύου που ίσως να παραλάμβανε τα υλικά από την ομάδα της Αθήνας για να τα περάσει στην Τουρκία από αφύλακτα μονοπάτια στα σύνορα.

Εκτός αυτού, το γεγονός ότι οι συλληφθέντες δεν είχαν οπλισμό στην κατοχή τους κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως υπάρχει «γιάφκα» του DHKP-C στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και οι Αρχές προσπαθούν να την εντοπίσουν.

Πηγή: Espresso

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο – Προσπάθησαν να απαγάγουν κοριτσάκι έξω από σχολείο στην Κερατέα (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα συνθηματικά του κυκλώματος ναρκωτικών στο Κολωνάκι – Ζητούσαν «κοκορέτσι» και «κρεμούλα»

ΑΚΟΜΑ: Αδιανόητο… κι όμως καθηγήτρια προσέβαλε μαθήτρια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» μπροστά σε όλη την τάξη