Τσίπρας: Ορόσημο για τη χώρα το 2018 – Αφήσαμε το σκοτάδι πίσω

Τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι χρόνος-ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς μετά από 8 χρόνια βγαίνει από τα μνημόνια και ανασαίνει, αφήνοντας πίσω οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό μήνυμα του. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού, στη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση το 2017 για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και διαβεβαίωσε ότι το 2018 δεν θα είναι 2008, δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία.

Ορόσημο για τη χώρα το 2018

“Στην αυγή του νέου χρόνου συνηθίζουμε να μοιραζόμαστε ελπίδες, προσδοκίες, ευχές, όνειρα για το αύριο”, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: “Σήμερα, όμως, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας, μια βεβαιότητα: Ο χρόνος που έρχεται θα είναι χρόνος ορόσημο για τη χώρα. Μετά από σχεδόν μια οκταετία, βγαίνουμε επιτέλους από τα μνημόνια και ανασαίνουμε. Αφήνουμε πίσω μας οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων. Και αυτός είναι ένας σπουδαίος λόγος για να αισιοδοξούμε ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τη χώρα μας και για το λαό μας”.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι για να φτάσουμε εδώ χρειάστηκε να υποβληθεί ο λαός μας σε μεγάλες θυσίες, αλλά και η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη, και πιο συγκεκριμένα, “χρειάστηκε να δώσουν εκατομμύρια άνθρωποι το δικό τους δίκαιο αγώνα, για να ξεφύγουμε από τον βάλτο. Αλλά και από τη δική μας μεριά, χρειάστηκε να δοθεί και δίνεται σκληρή μάχη σε δυο μέτωπα. Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης από τη μια, απέναντι στις ακρότητες των δανειστών. Αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, απέναντι στις παθογένειες, στις στρεβλώσεις, στην ευνοιοκρατία, στον κομματισμό, στη διαπλοκή και στη διαφθορά, σε όλα όσα μας κρατούσαν για χρόνια καθηλωμένους”.

Το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω

Τόνισε επίσης πως δεν έχει σκοπό να θριαμβολογήσει, διότι ξέρει, όπως και ο καθένας, πόσα προβλήματα βρίσκονται ακόμη μπροστά μας και πόση προσπάθεια χρειάζεται για να φτάσει η ανάπτυξη από τους αριθμούς στους ανθρώπους και σε κάθε σπίτι ξεχωριστά και σημείωσε: “Ξέρω, όμως, επίσης, και ο καθένας μας πρέπει να ξέρει, ότι το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω. Το καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα το 2010, το 2018 επιτέλους τελειώνει”.

Το 2018 δεν θα είναι 2008

Παράλληλα μια άλλη βεβαιότητα “είναι ότι το 2018 δεν θα είναι και δεν πρέπει να γίνει 2008. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε και δε θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία. Στην ανάπτυξη για τους λίγους και στα ψίχουλα για τους πολλούς. Στα συμπλέγματα πολιτικής εξουσίας και οικονομικής δύναμης, και στα τζάκια που υπονόμευσαν την οικονομία, τη δημοκρατία και τη χώρα”.

Μάχη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση με την κοινωνία όρθια

Αναφερόμενος στο 2017 ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε μια δύσκολη μάχη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, με την κοινωνία όρθια και πρόσθεσε: “Δώσαμε, όμως, και ένα δείγμα γραφής μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής που βάζει το συμφέρον της χώρας και των πολλών πάνω από τα συμφέροντα μιας καλομαθημένης ολιγαρχίας”.

Η οικονομία πήρε πάλι μπροστά

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης έδωσε απτά αποτελέσματα, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε χαρακτηριστικά:

-Η οικονομία πήρε πάλι μπροστά, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία.

-Η ανεργία μειώθηκε αισθητά.

-Η Ελλάδα βρήκε πάλι τη θέση της στη διεθνή σκηνή. Δεν είναι πλέον αιτία προβλημάτων, αλλά καταλύτης λύσεων, ενώ η ελπίδα και η αισιοδοξία επανέρχεται, δειλά αλλά σταθερά, στη βασανισμένη από τα σκληρά μέτρα κοινωνία μας.

-Το κοινωνικό μέρισμα έδωσε μια ανάσα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.

-Το κοινωνικό κράτος κάνει βήματα, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες.

-Οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, προχωρούν με αποφασιστικότητα και παρά τις αντιδράσεις της παλιάς πολιτικής ελίτ.

Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτή την πολιτική θα συνεχίσει η κυβέρνηση, λέγοντας: “Αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε. Με νέες δυνάμεις, αλλά και με τις νέες δυνατότητες, που συνεπάγεται το τέλος της επιτροπείας. Γιατί η ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη δεν έχει ούτε βάθος, ούτε προοπτική, ούτε καν νόημα. Γιατί η ανισότητα δεν είναι νόμος της φύσης. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προπαγανδίζει σήμερα την καταστροφή, για να επιτύχει αύριο την παλινόρθωση. Αλλά δε θα το αφήσουμε να συμβεί. Δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω”.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε σε όλες και σε όλους “δημιουργικό, ειρηνικό, και ευτυχισμένο το 2018, με αισιοδοξία, με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο δημοκρατικής κανονικότητας, οικονομικής προόδου, ισότητας και δικαιοσύνης, αλλά και με την επίγνωση ότι τίποτε δεν θα μας χαριστεί αν δεν το διεκδικήσουμε με τη σκληρή δουλειά και τον αγώνα μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πήγαν στο Μαξίμου και τα «έψαλλαν» στον Αλέξη Τσίπρα (Βίντεο)

Παυλόπουλος: «Το παρελθόν μας διδάσκει, το παρόν μας χαλυβδώνει, το μέλλον μας ενώνει»

«Πύρινα» κάλαντα είπαν κουκουλοφόροι σε ΜΑΤ στα Εξάρχεια