32χρονος Αφγανός που έπαιρνε ψυχοφάρμακα ο οδηγός που σκόρπισε τον τρόμο στη Μελβούρνη

Μελβούρνη

32χρονος που λαμβάνει θεραπεία για ψυχική ασθένεια ήταν ο οδηγός του λευκού Suzuki που έπεσε πάνω σε περαστικούς σε κεντρική διασταύρωση στη Μελβούρνη, τραυματίζοντας 19 άτομα.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της αστυνομίας ο άνδρας συνελήφθη λίγο μετά το συμβάν από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο και το χέρι. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αυστηρά φρουρούμενος από αστυνομικούς. Σε συνέντευξη Τύπου οι Αρχές είπαν ότι ο δράστης, που είναι Αυστραλός υπήκοος αφγανικής καταγωγής, ήταν γνωστός στην αστυνομία για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και μια μικρή επίθεση το 2010, αλλά όχι για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία. Ιδιοκτήτης του λευκού SUV ήταν ένας συγγενής του.

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη, ένας 24χρονος άνδρας, που βιντεοσκοπούσε τη σκηνή με το κινητό του, κουβαλούσε μια τσάντα που περιείχε μαχαίρια, αλλά η αστυνομία θεωρεί ότι μάλλον δεν σχετίζεται με το περιστατικό κι ότι ο δράστης ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο.

Ο 24χρονος συνεργάζεται με την αστυνομία στην έρευνά της.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές στο περιστατικό τραυματίστηκαν συνολικά 19 άτομα, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα τέσσερα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην παρούσα φάση η αστυνομία πιστεύει ότι το συμβάν δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, αν και θεωρεί ότι επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια.

Ο εκτελών χρέη αρχηγού της αστυνομίας Σέιν Πάτον είπε, πάντως, ότι δεν πρόκειται για «επίθεση μοναχικού λύκου».

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους, χαρακτήρισε το συμβάν «τρομακτική, σατανική ενέργεια και πράξη δειλίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο οδηγός που έπεσε σε πεζούς στη Μελβούρνη – Η στιγμή της σύλληψης (pics & video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρόμος στη Μελβούρνη – Αγωνία για το σοβαρά τραυματισμένο παιδάκι – Αυξάνονται οι τραυματίες

ΑΚΟΜΑ: «Άρωμα» τρομοκρατίας – Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη – Στους 16 οι τραυματίες (pics)