«Λευκή» ισοπαλία στο «Καραΐσκάκη» και ραντεβού στο ΟΑΚΑ

Παρά την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ΑΕΚ πήρε ισοπαλία 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Η Ενωση έμεινε για τρίτη φορά αήττητη στο γήπεδο του Ολυμπιακού σε ισάριθμες αναμετρήσεις κυπέλλου την τελευταία τετραετία, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν ότι και το 2015, όταν πήραν την πρόκριση με νίκη στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νικητής στη σκακιέρα των δύο Ισπανών προπονητών αναδείχτηκε ο Οσκαρ Γκαρθία, αιφνιδιάζοντας με τις επιλογές του τον Χιμένεθ. Οι Ρομαό, Ζιλέ κέρδισαν κατά κράτος τους Γαλανόπουλο, Κονέ στο κέντρο και ο Μάρκο Μάριν με ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο έκανε… πάρτι στο πρώτο δεκάλεπτο.

Εκεί δημιουργήθηκαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού, με τρόπο πανομοιότυπο: μπαλιές στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ, που παρουσίαζε εμφανές πρόβλημα στα ατομικά μαρκαρίσματα. Ομως, στις προβολές των Τζούρτζεβιτς (6΄), Ζιλέ (7΄) ο Βασίλης Μπάρκας δήλωσε «παρών» με δύσκολες αποκρούσεις.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς μετά το πρώτο ημίωρο. Δεν δημιούργησαν ευκαιρία, αλλά σίγουρα ένοιωσαν ανακούφιση που πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στο ματς…

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, μπήκε στο ματς ο Κέβιν Μιραλάς και στην πρώτη του προσπάθεια (57΄) πέρασε «μαγική» πάσα στον Φορτούνη, ο οποίος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας άουτ.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν μετουσιώθηκε σε γκολ κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να καλύψει τους χώρους, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να διαφυλάξει πρωτίστως το «μηδέν».

Αν ήταν σε στοιχειωδώς καλή μέρα ο Γκάλο, ίσως να διεκδικούσε και κάτι περισσότερο, αφού όλα τα «ρήγματα» που δημιούργησε από τη δεξιά πτέρυγα έμειναν ανεκμετάλλευτα λόγω λάθος επιλογών του Βραζιλιάνου.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Σισέ, Ρομαό, Σεμπά, Μιραλάς – Κονέ, Σιμόες, Αραούχο, Λιβάγια

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης (85΄ λ.τρ. Νικολάου), Ζιλέ, Ρομαό, Μάριν (76΄ Ανδρούτσος), Σεμπά (56΄ Μιραλάς), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Γαλανόπουλος (90΄ λ.τρ. Σιμόες), Κονέ, Λόπες, Λιβάγια (76΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83΄ Μασούντ), Αραούχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

9 στα 9 και «μαγικός» Καρίμ οδηγεί τον Ολυμπιακό στον τίτλο

Κόβει και ράβει ο Ντάρκο στα μεταγραφικά – Φέρνει και νέο το σούπερ ταλέντο

Γαλλικά και… τρολάρισμα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στην ΑΕΚ (Βίντεο)