Με πέναλτι στο 87΄ ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο

Με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 87΄, ο ΠΑΟΚ «άλωσε» το Αγρίνιο και πανηγύρισε την έβδομη διαδοχική νίκη του στη Super League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», που διατήρησε επίσης για έβδομο σερί ματς απαραβίαστη την εστία του, επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, και προσωρινά ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το βραδινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πολύ δυνατό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ έφερε την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό, με την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κάμπος, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Κυριακίδης. Ομως οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία διάθεση να κλειστούν και έδειξαν τις προθέσεις τους στο 8΄, με το δυνατό σουτ του Κλέσιο (μετά από λάθος του Βιεϊρίνια) να φεύγει λίγο πάνω από την εστία. Στο 16΄ ήταν σειρά του Μάζουρεκ να απειλήσει -και να αστοχήσει- απο πλεονεκτική θέση, ενώ στο 42΄ ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε δυνατό συρτό σουτ του Κλέσιο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη φάση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο 45΄, όταν το σουτ του Κάμπος πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.

Στο δεύτερο μέρος, και ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Μακ αντί του Λημνιού, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεσή του και πλησίασε το γκολ στο 63΄, όταν ο Κυριακίδης έκανε πολύ δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Μπίσεσβαρ (η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πήγε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού). Στο 66΄ ο Κυριακίδης δεν συγκράτησε την μπάλα στην κεφαλιά του Μάτος, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος του πέφτοντας με αυτοθυσία στα πόδια του Πρίγιοβιτς που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ενώ στο 76΄ και μετά από κεφαλιά-πάσα του Μάτος, ο Ροντρίγκες έδιωξε τελευταία στιγμή προ του Πρίγιοβιτς.
Τελικά, η λύση για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήρθε από την άσπρη βούλα, με τον διαιτητή Θάνο να καταλογίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χαντάκια στον Βαρέλα.

Ο Πρίγιοβιτς εκτέλεσε εύστοχα στο 87΄, πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα μακριά από την Τούμπα (δέκατο συνολικά στο πρωτάθλημα) και ο ΠΑΟΚ πήρε το πολύτιμο «τρίποντο», φτάνοντας παράλληλα τις έντεκα σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Να σημειώσουμε ότι το πέναλτι προκάλεσε τα παράπονα των γηπεδούχων και θα συζητηθεί πολύ.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Κίτρινες: Κλέσιο, Μαρινάκης, Βασιλούδης, Ροντρίγκες – Μπίσεσβαρ, Μαουρίτσιο, Σάκχοφ
Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες (89΄ Βακράκος), Τσοκάνης, Μαρινάκης, Πάουλο, Κλέσιο (69΄ Βασιλούδης), Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας (81΄ Χαντάκιας), Μοράρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ελ Καντουρί (21΄ Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Λημνιός (57΄ Μακ), Κάνιας (78΄ Σάκχοφ), Βιεϊρίνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρεκόρ για τον Αντετοκούνμπο – Βασικός στο All-Star Game με 2,5 εκατ. ψήφους!

Συνέντευξη Αντετοκούνμπο: «Δεν έχω πρόθεση να λείψω από την Εθνική ομάδα»

Κόβει και ράβει ο Ντάρκο στα μεταγραφικά – Φέρνει και νέο το σούπερ ταλέντο