Συνέντευξη Αντετοκούνμπο: “Δεν έχω πρόθεση να λείψω από την Εθνική ομάδα”

Μπορεί η αποχώρησή του από την Εθνική το καλοκαίρι να προκάλεσε πολλές συζητήσεις, ωστόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει πρόθεση να απέχει και στο μέλλον, όπως δήλωσε στην Gazzetta Dello Sport.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ ηγέτης των Μπακς μίλησε για τη φετινή του παρουσία στο ΝΒΑ, την πιθανότητα να βγει MVP και τα σημεία που πρέπει να βελτιωθεί.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για:

-τις πιθανότητες να αναδειχθεί MVP: «Δεν μπορώ να το σκέφτομαι πολύ. Χαίρομαι που το όνομά μου συζητείται για κάτι τέτοιο, αλλά ο μόνος στόχος μου είναι να υπάρχει βελτίωση προσωπικά και στην ομάδα μου. Περνάμε μια δύσκολη περίοδο με κάποιες ήττες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, γι’ αυτό θα πρέπει να σηκώσουμε μανίκια και να προχωρήσουμε».

-το τι πρέπει να βελτιώσει: «Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να βρω ρυθμό και να αξιοποιήσω τους συμπαίκτες μου. Σε αυτό πρέπει να βελτιωθώ. Επίσης δουλεύω πολύ στο τρίποντο. Φτάνοντας σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, το θεωρώ πολύ σημαντικό».

-το μυστικό της επιτυχίας του: «Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Το θέμα είναι να είσαι πιο πλήρης γίνεται, σε άμυνα κι επίθεση. Πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι ένας παίκτης δεν κερδίζει μόνος του, για να είσαι πετυχημένος πρέπει όλη η ομάδα να κάνει το καθήκον της».

-τα ηγετικά καθήκοντα: «Έχω ξεκάθαρα κάποιες ευθύνες, σαν παίκτης και προσωπικότητα. Ο κόουτς μού λέει συνέχεια πως θέλει να ακούει τη φωνή μου στο γήπεδο, θέλει να έχω διαρκή παρουσία στην ομάδα».

-την πορεία των Μιλγουόκι Μπακς: «Θα πρέπει να είμαστε λιγότερο αφελείς. Θα πρέπει να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται».

-την Εθνική ομάδα: «Θέλω να είμαι στην Εθνική, αλλά πρέπει να έχω στο μυαλό μου και τις προσδοκίες που υπάρχουν στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι άλλα πράγματα, αλλά σίγουρα δεν έχω πρόθεση να λείψω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόβει και ράβει ο Ντάρκο στα μεταγραφικά – Φέρνει και νέο το σούπερ ταλέντο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ρεκόρ για τον Αντετοκούνμπο – Βασικός στο All-Star Game με 2,5 εκατ. ψήφους!

ΑΚΟΜΑ: Σύνδεσμος ΠΑΟΚ Μακεδόνες: Δεν πρέπει να αφήσουμε στο ψευτοκρατίδιο να καπηλεύεται κληρονομιά αιώνων