Συρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί στις επιχειρήσεις της Άγκυρας στο Αφρίν

Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις τουρκικές επιχειρήσεις στην επαρχία Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, έγινε σήμερα γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου της αραβοκουρδικής συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Επιπλέον, 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων, συμπλήρωσε ο Κίνο Γκάμπριελ, ο εκπρόσωπος τύπου των SDF, σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιεί η συμμαχία. Οι SDF περιλαμβάνουν τους Κούρδους πολιτοφύλακες YPG, τους οποίους στοχοθετεί η Άγκυρα.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι της Συρίας κάλεσαν σήμερα τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να “αναλάβει τις ευθύνες του” μπροστά στην επίθεση της Τουρκίας εναντίον της επαρχίας Αφρίν, μια επιχείρηση που σύμφωνα με τους ίδιους συνιστά “μια ξεκάθαρη στήριξη” στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Καλούμε τον διεθνή συνασπισμό να αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον των δυνάμεών μας και του λαού μας στην Αφρίν” τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

“Η διεθνής συνασπισμός, ο σύμμαχός μας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, μαζί με τον οποίο δώσαμε αξιέπαινες μάχες για να εξαλείψουμε την τρομοκρατία (…) γνωρίζει ότι αυτή η τουρκική επέμβαση στοχεύει στο να καταστήσει ανούσια την τελική νίκη” εναντίου του αυτοαπακολούμενου Ισλαμικού Κράτους, σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Το κείμενο ανέγνωσε ο εκπρόσωπος τύπου των SDF κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που οργανώθηκε στην πόλη Άιν Αϊσά, μια πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων στη βόρειο Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προειδοποιήσεις από τη Δαμασκό στην Άγκυρα να μην επιτεθεί στην Αφρίν

Η υψηλή πολιτική της Ρωσίας στην Συρία και η παγίδα που έστησε στην Τουρκία

Με υπογραφή Πούτιν: Η Ρωσία εδραιώνεται στην Συρία για ακόμα 50 έτη