Την πλήρη ευθύνη για το Mega έχουν οι μέτοχοί του λέει ο Βούτσης

Νίκος Βούτσης

«Την πλήρη ευθύνη για το Mega την έχουν οι μέτοχοι του καναλιού», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Την πλήρη ευθύνη για τα προβλήματα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, την έχουν οι μέτοχοι του καναλιού». είπε χαρακτηριστικά.

«Εκπλήσσομαι κι εγώ διότι εδώ και ενάμιση χρόνο επί της ουσίας έχει μείνει σαν τηλεοπτικό κουφάρι, παρότι είχε μέρος της διαφημιστικής πίτας», ανέφερε ο κ. Βούτσης και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουν μπει ως μέτοχοι κάποιοι εκ των κυρίων που αναμφισβήτητα έχουν δικά τους λεφτά και είναι από τα ονόματα τα οποία έχουν ένα ενδιαφέρον για τον Τύπο και τα Μέσα Ενημέρωσης και παρόλα αυτά, η κατάληξη είναι αυτή που είναι.

Προφανώς, με πλήρη ευθύνη, διότι μιλάμε για ένα απολύτως ιδιωτικό μέσο, όσων έχουν σήμερα -ενδεχομένως δεν τα βρήκαν μεταξύ τους ή οτιδήποτε- το μετοχικό κεφάλαιο του Mega».

«Όλη αυτή η υπόθεση είναι εξαιρετικά διδακτική για το πως δεν πρέπει να περιπέσουμε ξανά σε αυτή την ιστορία και να υπάρξουν γενναίες αποφάσεις για να αναπνεύσει ακόμα περαιτέρω ο Τύπος», επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Πρώτα από όλα στο διαδίκτυο να μπουν -με θετικό πρόσημο- διευρυμένες, αλλά οριζόντια συμφωνημένες, αντιλήψεις που να μπορούν να το ενισχύσουν.

Τις ηλεκτρονικές εφημερίδες που έχουν παρόν και μέλλον σε όλο τον κόσμο και να φύγουμε από την ατακολογία ή τα fake news, αλλά και στα ραδιόφωνα και στην τηλεόραση, στο νέο ψηφιακό φάσμα, να υπάρξει μια τακτοποίηση, μια κανονικοποίηση, ώστε ο καθένας να ξέρει επακριβώς τα βήματα, πόσα θα πληρώνει, με ποιο πόθεν έσχες, ποιο πρόγραμμα, με πόσους εργαζόμενους», συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης, εκφράζοντας την ελπίδα οι εργαζόμενοι του Mega να απορροφηθούν από τα τηλεοπτικά κανάλια που θα αδειοδοτηθούν, καθώς προβλέπεται να έχουν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η απεργία πρέπει να απεικονίζει την βούληση της πλειοψηφίας των εργαζομένων»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

ΑΚΟΜΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στον Α. Ιερώνυμο για το Σκοπιανό