“Τρέμουν” οι κλέφτες! Η Ford σχεδιάζει τον “Robocop” σε… ρόδες

Ο Robocop ήταν ασφαλώς ένας εντυπωσιακός ρομπο-αστυνομικός. Αλλά μάλλον δεν «πιάνει μπάζα» μπροστά στο νέο ρομπο-περιπολικό χωρίς άνθρωπο, που έχει στο μυαλό της η Ford.

Το αυτόνομο αστυνομικό όχημα χωρίς οδηγό -για το οποίο η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε αυτό το μήνα τη σχετική τεχνολογική πατέντα- θα μπορεί να κρύβεται πίσω από δέντρα στις άκρες των δρόμων για να καταγράφει όσους ξεπερνούν το όριο ταχύτητας (θα στέλνει μετά τις κλήσεις στους οδηγούς μέσω Διαδικτύου), ενώ δεν θα διστάζει να κάνει και καταδίωξη κάποιου κλέφτη ή άλλου παράνομου. Όλα αυτά μόνο του, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση για την πατέντα, σύμφωνα με τους «Τάιμς του Λονδίνου», το όχημα θα χρησιμοποιεί «εγκέφαλο» με τεχνητή νοημοσύνη (νευρωνικά δίκτυα) για να βρίσκει τις καλύτερες κρυψώνες, ώστε να εντοπίζει με τις κάμερες και τους αισθητήρες του τους παραβάτες που περνάνε με κόκκινο ή υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας.

Το αυτόνομο περιπολικό θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μέσω ασύρματων και δορυφορικών δικτύων επικοινωνίας με τα κεντρικά της αστυνομίας και με άλλα περιπολικά, καθώς και με άλλες κάμερες παρακολούθησης και αισθητήρες στους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα «μαχαίρια» Μάσκ και Ζούκερμπεργκ για την τεχνητή νοημοσύνη

Η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να μαθαίνει να διαβάζει το ανθρώπινο μυαλό

Πούτιν: «Αυτός που κατέχει την Τεχνητή Νοημοσύνη θα κυριαρχήσει στον κόσμο» (vid)