24ωρη απεργία αύριο της ΠΟΕΔΗΝ στην περιφέρεια – 4ωρη στάση στην Αττική

ΠΟΕΔΗΝ

Πανελλαδική κινητοποίηση προγραμματίζει για αύριο, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κεντρικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που, όπως υποστηρίζει, περικόπτεται.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 και στην περιφέρεια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Παράλληλα, προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση, στις 11:30, έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Περικόπτουν το ανθυγιεινό επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή, η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας» σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα». Επίσης, αναφέρει ότι τα νοσοκομεία «καταρρέουν» εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισβολή του Ρουβίκωνα στην εφορία Παγκρατίου – Για την κατάσχεση κατοικίας συνταξιούχου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονίζει η επιστολή της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη – Επιμένει ότι δεν είναι αυτοκτονία! (pics)

ΑΚΟΜΑ: Σοκ σε σχολείο στο Μενίδι – Ανήλικοι εισέβαλαν με κουκούλες και σιδερογροθιές