Έκρηξη Γεωργιάδη στη Βουλή: Θέλω να πάω στο δικαστήριο να δικαστώ

«Εμείς κατεβάζαμε τις τιμές στα φάρμακα και εσείς τις ανεβάζετε και έχετε και το θράσος να μιλάτε» απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Να μην παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας ώστε να δικαστεί για να έρθει η αλήθεια στο φως ζήτησε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης και ζήτησε να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση, ενώ εξήγησε αναλυτικά και με λεπτομέρειες τα σημεία της δικογραφίας και των προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Παράλληλα κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για προσωπική ανάμιξη στην υπόθεση της επίμαχης δικογραφίας, λέγοντας ότι μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη – φράση η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού.

«Το σύνολο των πολιτών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί όλοι τα παίρνουν» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκινώντας την ομιλία του.

«Διαφωνώ με την πρότασή σας για παραγραφή της απιστίας» είπε επίσης και απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τόνισε: «Κύριε υπουργέ, σας θεωρώ έντιμο άνθρωπο. Πείτε μου, απαντήστε, ο υπουργός κανονίζει τις τιμές;»

«Θέλω να μιλήσω επί των συγκεκριμένων κατηγορών και μετά θα πω τα γενικά» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Πήρα 2 εκατ. εγώ και 1 εκατ. ο κ. Στουρνάρας για φανταστικά έσοδα της εταιρείας Novartis;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις κατηγορίες όπως έχουν κατατεθεί από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

«Το 2009 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 440 εκατ. ευρώ. Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 410 εκατ. ευρώ. Το 2013 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 381 εκατ. ευρώ. Το 2014 -που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις που έγιναν επί δικής μου υπουργίας- ο τζίρος της εταιρείας ήταν 337 εκατ.ευρώ και σήμερα, τρέχει με 470 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία που διάβαζε από έναν μεγάλο πίνακα.

«Ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας Novartis την τελευταία 15ετία είναι επί δικής μου θητείας» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας.

«Ο κ. Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του δελτίου τιμών για το οποίο κατηγορούμαι. Και γι’ αυτό δεν υπογράφω εγώ την απόφαση. Το ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν έχε τίποτα κακό το δελτίο τιμών που υπογράφει ο κ. Μπέζας» συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ξαναλέω: Τι είναι αυτό που έκανα, εγώ ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργάδης και υπερασπίστηκε τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα χαρακτηρίζοντας τη Λίνα Νικολοπούλου ένα τεράστιο θύμα αυτής της ιστορίας.

«Ο κ. Βαξεβάνης μπορεί να είναι καλός στη λάσπη, στη μελέτη όμως είναι εντελώς αγράμματος» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Δεν έκανα καμιά διαφωνία με την τρόικα για το δελτίο φαρμάκων, εφάρμοζα το μνημόνιο και ξέρετε εσείς πια τι είναι η εφαρμογή των μνημονίων» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Στο συγκεκριμένο δελτίο, η Νοβάρτις έχει τη θέση 71 στη λίστα των νέων φαρμάκων. Εσείς δεν βάζετε νέα φάρμακα της Νοβάρτις στη λίστα; Ο κ. Ξανθός έχει βάλει 14 νέα φάρμακα, δεν τα βλέπετε αυτά;» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Έβαζε ο υπουργός τα φάρμακα; Υπήρχε μια επιτροπή τιμών στο υπουργείο και μετά μια δεύτερη επιτροπή και μετά μια τρίτη επιτροπή, συνολικά 33 άτομα έπρεπε να υπογράψει πριν υπογράψει ο υπουργός. Δηλαδή εγώ, τον πρώτο μήνα που έγινα υπουργός, έπιασα 33 άτομα και τους είπα τι να κάνουν;» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Με κατηγορούν ότι πήρα 2 εκατ. ευρώ και βάλανε μέσα και τη γραμματέα μου για να μπαίνουν στο σπίτι της να της κάνουν bullying. Αυτό είναι άνω ποταμών».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι επί δικής του θητείας στο υπουργείο Υγείας μειώθηκαν οι τιμές σε 7.599 φάρμακα στα συνολικά 9.000 φάρμακα. «Και ενώ μειώθηκαν οι τιμές, εσείς με τον κ. Τσίπρα τα καταψηφίσατε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς κατεβάζαμε τις τιμές στα φάρμακα και εσείς τις ανεβάζετε και έχετε και το θράσος να μιλάτε».

Ο Παπαγγελόπουλος μιλούσε 25 φορές την ημέρα με την Τουλουπάκη!

«Τώρα πρέπει να ανοίξει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου. Για να γίνει γνωστό πόσες φορές μιλάει με την εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Τουλουπάκη» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Ξέρετε πόσες φορές μιλούσαν την ημέρα; 25 φορές την ημέρα! Έτσι μάθαινε για τις καταθέσεις, αν δεν τις έστηνε κιόλας».

Κλειδωμένα στα συρτάρια της κυρίας Παπασπύρου τα πορίσματα για την 4χρονη Μελίνα

«Τα πορίσματα για την 4χρονη Μελίνα είναι κλειδωμένα στα συρτάρια της κυρίας Παπασπύρου!» είπε αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασχάκη στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 κατά τη διάρκεια επέμβασης για να αφαιρεθούν τα κρεατάκια του μικρού κοριτσιού στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. «Επιτρέπετε στην κυρία Παπασπύρου (σσ πρόκειται για την γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης και στον κ.Πολάκη» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπέρανε: «Άρα λοιπόν Παπασπύρου, Παπαγγελόπουλος και Τσίπρας έχουν στήσει την ιστορία».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Μετά τη δημόσια παραδοχή του κ. Παπαγγελόπουλου ότι μιλούσε με την κυρία Τουλουπάκη, απαιτώ από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και να ανοίξει τα τηλεφωνήματα του κ. Παπαγγελόπουλου».

«Θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ» έκλεισε την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαγγελόπουλος από τη Βουλή: «Oι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή είναι μαφιόζικες»

Δημητρακόπουλος για Novartis: «H Τουλουπάκη παραβίασε το Σύνταγμα» (video)

Βορίδης: Σκευωρία της κυβέρνησης εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της

Επίθεση Κασιδιάρη σε Σαμαρά στην Βουλή για την υπόθεση Novartis (Βίντεο)