Έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τις κάλπες και τα ψηφοδέλτια της προανακριτικής

Προανακριτική

Παραμονή της συζήτησης για την υπόθεση της Novartis στη Βουλή, αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων. 

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι προκειμένου να συζητηθούν το θέμα των 10 καλπών, αλλά και του πώς θα είναι το ψηφοδέλτιο, αν θα έχει ονόματα ή όχι.

Να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την προανακριτική αν τελικά στηθούν 10 κάλπες, όπως αποφάσισε στην προηγούμενη συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αυτή δεν είναι η μόνη προϋπόθεση που σκέφτεται να θέσει η ΝΔ για να συμμετάσχει στην αυριανή μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής.

Η δεύτερη προϋπόθεση που θέτει, πέρα από τη μία και μόνη κάλπη, είναι το  ψηφοδέλτιο να έχει μόνο το ερώτημα “ναι ή όχι”, στη σύσταση της προανακριτικής χωρίς να υπάρχουν και τα ονόματα των 10 εμπλεκομένων προσώπων στα οποία ο κάθε βουλευτής θα μπορεί να βάλει σταυρό για ναι ή όχι σε παραπομπή στην προανακριτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λοβέρδος για Novartis: «Θα αποκαλυφθεί το σκηνικό που έστησε ο «αρχισυμμορίτης» Τσίπρας»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα επίσκεψη Κοτζιά στα Σκόπια τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου

ΑΚΟΜΑ: Κουρουμπλής από Καστελόριζο: «Εδώ δεν είναι μόνο σύνορα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά»