Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες πηγαίνουν με το κινητό στο κρεβάτι

Εξαρτημένος από το κινητό του είναι ο μέσος Έλληνας χρήστης “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων, όπως έδειξε έρευνα της Huawei, κάτι που δεν τον τιμά καθόλου.

Αναλυτικά, το 53% όσων ερωτήθηκαν, απάντησαν πως πηγαίνουν με το κινητό στο κρεββάτι τους και μάλιστα, ο ένας στους δέκα ότι τον παίρνει ο ύπνος με αυτό στα χέρια του.

Το 74% των Ελλήνων διαβάζει τα emails του, πλοηγείται στα κοινωνικά δίκτυα και στέλνει μηνύματα πριν πάει για ύπνο, ενώ περίπου έξι στους δέκα το ελέγχουν αμέσως μόλις ξυπνήσουν!

Επιπλέον το 37% των Ελλήνων παίρνει το κινητό του στο μπάνιο, το 25% το έχει μαζί του ακόμα κι όταν κάνει μπάνιο, το 41% δεν το αποχωρίζεται ούτε στην κουζίνα, ενώ το 18% το χρησιμοποιεί στο παιδικό δωμάτιο.

Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει έρευνα για λογαριασμό της Huawei, η οποία αναλύει το 24ωρο του μέσου χρήστη “έξυπνων” κινητών σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα παραδέχτηκε πως έχει το τηλέφωνο μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως. Το 27% των ανθρώπων, μάλιστα, το χρησιμοποιεί ενεργά για 3-4 ώρες.

H έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία IPSOS κατ’ εντολή της Huawei, τον Ιανουάριο του 2018, στις ακόλουθες αγορές: Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία.

Πηγή: PC Magazine

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλες οι συσκευές iPhone, iPad και Mac επηρεάζονται από τα κενά ασφαλείας στους επεξεργαστές – Πώς να προστατευθείτε

Σοκάρει η Google – Όλοι οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται στο έλεος των χάκερ!

Times: Οι μετανάστες ρωτούν πρώτα για το wi-fi και μετά για τρόφιμα και νερό