Αδ. Γεωργιάδης: Μηνύσεις και αγωγές στους προστατευόμενους μάρτυρες

Την εκτίμηση ότι «πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση θα ξεφουσκώσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και όλα είναι συκοφαντίες», εκφράζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας επίσης ότι «η Novartis επί θητείας του πήρε τα ίδια χρήματα συνολικά που έχει πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ κατ΄ έτος» ενώ προσθέτει ακόμη ότι «επί ημερών του έπεσε το μερίδιο αγοράς κατά 5% ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέβει κατά 2%».

Ερωτηθείς, εάν «η όλη υπόθεση στερείται αληθείας» ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «υπάρχουν δύο σκάνδαλα Novartis. Το πρώτο αφορά στο χρηματισμό γιατρών και των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούσε η εταιρεία στην Ελλάδα για να αυξήσει τα κέρδη, το οποίο είναι απολύτως πραγματικό, και το δεύτερο της δήθεν εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Η μόνη χώρα που υπάρχει αναφορά για εμπλοκή πολιτικών προσώπων είναι η Ελλάδα. Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες αποτελεί σκάνδαλο γιατρών».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι «στη δικογραφία που έχει παραδοθεί, το κομμάτι της εκθέσεως του FBI δεν περιλαμβάνει τίποτα για κανέναν πολιτικό πρόσωπο και κανέναν πρώην πρωθυπουργό» και προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές στους προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ επισημαίνει ότι εξετάζει, με τον δικηγόρο του, το θέμα των κ.κ. Παπαγγελόπουλου, Κοντονή, Πολάκη, Καμμένου και της κυρίας Τουλουπάκη στη λογική ότι για τους πρώτους «αποδεικνύεται ότι είχαν γνώση της δικογραφίας» πριν την λάβει ο ίδιος, γεγονός που είναι «δικονομικά και συνταγματικά απαράδεκτο» όπως λέει, φωτογραφίζοντας ως μόνη πηγή πληροφοριών προς αυτούς την Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Στην ερώτηση αν «θα δούμε με τη ΝΔ κυβέρνηση ειδικά δικαστήρια για την υπόθεση Novartis» ο κ. Γεωργιάδης λέει χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όλα στο φως. Όποιος εμπλέκεται πρέπει να λογοδοτήσει».

Τέλος, εάν προτίθεται να παραιτηθεί, όσο διαρκεί η διερεύνηση της υπόθεσης από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά κατηγορηματικά «όχι» εξηγώντας ότι «εάν ο καθένας παραιτείται επειδή κάποιος ψευδομάρτυρας τον κατηγορεί θα μπορεί ο πολιτικός αντίπαλος να οδηγεί σε παραίτηση όποιον τον ενοχλεί».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερ. Κύριε Γεωργιάδη, κάνετε λόγο για σκευωρία στην υπόθεση Novartis. Πιστεύετε ότι η όλη υπόθεση στερείται αληθείας και σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα και στην εν γένει υπόθεση;

Απ. Υπάρχουν δύο σκάνδαλα Novartis. Το πρώτο σκάνδαλο αφορά στο χρηματισμό των γιατρών και των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για να αυξήσει τα κέρδη στην Ελλάδα και σε σειρά άλλων χωρών, το οποίο είναι απολύτως πραγματικό. Το δεύτερο, είναι το σκάνδαλο της δήθεν εμπλοκής πολιτικών προσώπων, όπου υπενθυμίζω, ότι η μόνη χώρα στον πλανήτη που υπάρχει αναφορά για εμπλοκή πολιτικών προσώπων είναι η Ελλάδα. Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες αποτελεί σκάνδαλο γιατρών.

Ερ. Πώς εξηγείτε, όμως, το γεγονός, ότι από όλο το πολιτικό σύστημα οι προστατευόμενοι μάρτυρες εστιάστηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα μέσα στα οποία είστε και εσείς; Πρόκειται για «συμβόλαιο εκτέλεσης» ή στηρίχτηκαν σε μαρτυρίες και γεγονότα;

Απ. Όπως διαβάζετε από τις καταθέσεις τους, δεν έχουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο και κανένα γεγονός. Είναι η δική τους μαρτυρία. Με όποια αξία μπορεί να έχει η μαρτυρία ενός ανώνυμου προστατευόμενου μάρτυρα, τον οποίον εγώ δεν μπορώ να εξετάσω, δεν μπορώ να μηνύσω, δεν μπορώ να προστατευθώ από τις συκοφαντίες του επί της ουσίας στο μέτρο που με αφορά.

Έριξα τη φαρμακευτική δαπάνη στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών και αυτό το οποίο με κατηγορούν είναι η πληρωμή των χρημάτων των ληξιπροθέσμων του ΕΟΠΥΥ προς τη Novartis. Έχω στα χέρια μου όλα τα στοιχεία από τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες, και την Novartis, την περίοδο της υπουργικής μου θητείας. Όχι μόνο δεν υπάρχουν πουθενά τα 65 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία «πήρα» τη δήθεν μίζα, αλλά η Novartis έχει πάρει επί θητείας μου τα ίδια ακριβώς χρήματα συνολικά που έχει πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ κατ΄ έτος. Επί των ημερών μου, μάλιστα, έπεσε το μερίδιο αγοράς κατά 5%, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέβει κατά 2%. Αυτό συμπεριλαμβάνει κάθε δραστηριότητα της Novartis, και τα νέα φάρμακα και τον ΕΟΠΥΥ, και στο σύνολο έχει χάσει εξαιτίας μου πάρα πολλά χρήματα. Άρα, όλη η κατάθεση της ψευδομάρτυρα είναι δημιούργημα φαντασίας.

Ερ. Ωστόσο, κύριε Γεωργιάδη, στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και η αμερικανική Δικαιοσύνη και το FBI. Λέτε ότι επιπολαίως έδωσαν στοιχεία που αφορούσαν μάλιστα και πρώην πρωθυπουργούς;

Απ. Στη δικογραφία που μας έχει παραδοθεί, το κομμάτι της εκθέσεως του FBI δεν περιλαμβάνει απολύτως τίποτα για κανένα πολιτικό πρόσωπο και κανέναν πρώην Ππρωθυπουργό. Κομμάτι δωροδοκίας στο κομμάτι του FBI δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα.

Ερ. Ποια είναι η πρόβλεψή σας για την εξέλιξη της υπόθεσης;

Απ. Πιστεύω ότι η Βουλή θα πρέπει να διενεργήσει τάχιστα την προκαταρκτική εξέταση για να έρθουν όλα στο φως. Πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση θα ξεφουσκώσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και όλα είναι συκοφαντίες.

Ερ. Εσείς προσωπικά πώς θα κινηθείτε; Σας ρωτώ γιατί ήδη, προ ημερών, ζητήσατε από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την άρση του τραπεζικού σας απορρήτου και καταθέσατε τους προσωπικούς σας λογαριασμούς.

Απ. Εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω και προκαλώ τον οποιονδήποτε να ψάξει το οτιδήποτε αφορά στα οικονομικά μου. Οφείλω να σας πω, όμως, ότι θα καταθέσω μήνυση και αγωγή και στους προστατευόμενους μάρτυρες. Επίσης, εξετάζω με τον δικηγόρο μου το θέμα του κυρίου Παπαγγελόπουλου, του κυρίου Κοντονή, του κυρίου Πολάκη, του κυρίου Καμμένου και της κυρίας Τουλουπάκη, διότι οι μεν πρώτοι ισχυρίζονταν και αποδεικνύεται ότι είχαν γνώση της δικογραφίας πριν τη λάβω εγώ, πράγμα το οποίο είναι δικονομικά και συνταγματικά απαράδεκτο και η μόνη δυνατή πηγή πληροφοριών προς αυτούς είναι, δυστυχώς, η Εισαγγελία Διαφθοράς».

Ερ. Να σας ρωτήσω, όμως, για την ουσία του πράγματος. Ήταν ή όχι υπερκοστολογημένο το φάρμακο στην Ελλάδα;

Απ. Το φάρμακο στην Ελλάδα ασφαλώς και ήταν υπερκοστολογημένο μέχρι την εποχή του μνημονίου. Από την εποχή του μνημονίου και μετά, άρχισε σταδιακά να πέφτει και με μεγάλη ταχύτητα. Στο τέλος, επί της κυβερνήσεως Σαμαρά και ειδικά επί των ημερών μου, φτάσαμε στις χαμηλότερες τιμές όχι μόνο της Ευρώπης, τολμώ να πω του προηγμένου κόσμου.

Ερ. Κύριε Γεωργιάδη, θα δούμε με ΝΔ κυβέρνηση ειδικά δικαστήρια αναφορικά και με την υπόθεση Novartis;

Απ. Όλα στο φως. Όποιος εμπλέκεται, πρέπει να λογοδοτήσει. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Σας διαβεβαιώ, αν βρουν λεφτά σε μένα, να με διώξουν αμέσως.

Ερ. Προτίθεστε, ωστόσο, αν σας ζητηθεί και όσο διαρκεί η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης να παραιτηθείτε από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ μέχρι να λάμψει η αλήθεια;

Απ. Βεβαίως και όχι. Εάν καθένας μας παραιτείται επειδή κάποιος ψευδομάρτυρας τον κατηγορεί, θα μπορεί ο πολιτικός μας αντίπαλος να οδηγεί σε παραίτηση όποιον τον ενοχλεί, βάζοντας απλά ένα ψευδομάρτυρα. Όχι, δεν θα παραιτηθώ. Σκοπός της ζωής μου είναι να κλείσω φυλακή τους σκευωρούς.

Ερ. Αλήθεια, πιστεύετε ότι επρόκειτο για χειρισμό της κυβέρνησης να φέρει το θέμα στη δημοσιότητα μία μέρα μετά το συλλαλητήριο, όπως πολλοί εκτιμούν από τη ΝΔ; Μήπως είναι απλοϊκή αυτή η εξήγηση; Πιστεύετε ότι εν τέλει θορυβήθηκε τόσο πολύ η κυβέρνηση από το συλλαλητήριο;

Απ. Ασφαλώς και ήταν χειρισμός της κυβέρνησης και έχει σχέση με το συλλαλητήριο. Αρκεί να σας πω ότι η εφημερίδα Documento είχε γράψει άρθρο, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, για θέματα που με αφορούν, τα οποία υπάρχουν στην κατάθεση που έδωσε ο μάρτυρας, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Το Documento τα είχε μία μέρα πριν.

Ερ. Σε αυτό καθ΄ αυτό το ζήτημα με την ΠΓΔΜ και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, τελικώς θα ήθελα να μου πείτε: Εάν η γειτονική χώρα συμφωνούσε και δεσμευόταν στην απάλειψη όλων των αλυτρωτικών αναφορών που περιλαμβάνονται στο Σύνταγμά τους θα συμφωνούσε η ΝΔ σε «σύνθετη ονομασία»;

Απ. Ήδη, ο κύριος Ζάεφ είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να αλλάξει το σκοπιανό Σύνταγμα. Άρα, δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση. Αφού δεν αλλάζει το Σύνταγμά τους, δεν θα μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Όταν αποφασίσουν να δώσουν αυτό που ο ελληνικός λαός θέλει, να ξαναξεκινήσουμε την κουβέντα.

Ερ. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ και στο θέμα των προσεχών δημοτικών εκλογών. Προ ημερών στην πίτα που κόψατε αποκαλέσατε τον Γιώργο Πατούλη μελλοντικό δήμαρχο της Αθήνας. Με δεδομένο ότι αυτό ακούστηκε από τα χείλη του αντιπροέδρου της ΝΔ θα ήθελα να μου πείτε εμμέσως πλην σαφώς η ΝΔ έδωσε το χρίσμα για την υποψηφιότητα Πατούλη στο Δήμο της Αθήνας;

Απ. Εγώ δεν είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να δίνω χρίσμα στον οιονδήποτε. Ο κύριος Πατούλης ήταν στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας μου. Είναι προσωπικός μου φίλος και του εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία σε όποια προσπάθεια κάνει. Αυτό το χαρακτήρα είχε και η δήλωσή μου. Όταν η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει επισήμως δια του πρόεδρου της, ποιον θα υποστηρίξει, ασφαλώς και εγώ θα ακολουθήσω την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τα έγγραφα του FBI για το σκάνδαλο της Novartis – Ποια ονόματα περιλαμβάνουν (pics)

Καμμένος στις Παρεμβάσεις για Novartis: «Δεν προκύπτει άμεση κατηγορία για πολιτικά πρόσωπα»

«Γκάφα» FBI; Αποκαλύφθηκαν στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρα στην υπόθεση Novartis

Απασφάλισε ο Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis – Θα τους λιώσω