Αθανασίου: “Επικοινωνιακή κωμωδία όσα συνέβησαν στη Βουλή”

Αθανασίου

«Επικοινωνιακή κωμωδία και τίποτα άλλο», χαρακτήρισε τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Είναι υποχρέωση της Βουλής να καλέσει τους μάρτυρες και η ίδια θα κρίνει αν θα τους βάλει σε καθεστώς προστασίας», διευκρίνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο «Θέμα 104,6».

«Έπρεπε να στηθεί μια κάλπη για να αποφασιστεί εάν η Βουλή θα ενεργήσει ως εισαγγελέας»,  είπε στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου.

«Η Βουλή δεν δεσμεύεται από το αποδεικτικό υλικό και τον τρόπο που έχει συλλεγεί από τους εισαγγελείς γιατί τώρα ενεργεί ως εισαγγελέας. Είναι υποχρέωση της Βουλής να καλέσει αυτούς τους μάρτυρες και η ίδια θα κρίνει αν θα τους βάλει σε καθεστώς προστασίας», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Όσον αφορά στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «διεσθάνθη την αδυναμία μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis και γι’ αυτό δεν μίλησε καν ούτε στοιχειοθέτησε ποινικές ευθύνες».

Τέλος, σχολιάζοντας τη φράση «άει στο διάολο» της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο για «μια ατυχή στιγμή» προσθέτοντας ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία που είχαν αργότερα ιδιαιτέρως του ζήτησε συγγνώμη και του είπε ότι «δεν κατάλαβε πώς της ξέφυγε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμαρχος Ελληνικού για την έγκριση του ΣτΕ: «Τέλος του χρόνου ξεκινά το έργο»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καραγκούνης στις Παρεμβάσεις: «Ήρθαν στην Βουλή χωρίς να υποστηρίξουν την πρόταση τους»

ΑΚΟΜΑ: Σκάνδαλο Novartis – Η βουλή ψήφισε προανακριτική και για τους 10 πολιτικούς – Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (pics)