Απίστευτο: Έλληνας ομογενής “εξαφανίστηκε” και βρέθηκε μετά από 6 μέρες 5000 χλμ μακριά (Βίντεο)

Μια περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα ομογενή του Καναδά ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο Ο 49χρονος Κωνσταντίνος “Danny” Φιλιππίδης, πυροσβέστης είχε πάει για σκι μαζί με φίλους του στα “Λευκοπρόσωπα Βουνά” (Whiteface Mountain).

Στην κόκκινη ένδειξη είναι η περιοχή όπου βρίσκονται τα “Λευκοπρόσωπα Βουνά”

Εκεί για κάποιο λόγο τα ίχνη του 49χρονου χάθηκαν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το απόγευμα, με τους φίλους του να ενημερώνουν τις αρχές, σύμφωνα με το mynbc5.com.

Από τότε, διασωστικά συνεργεία και εκατοντάδες εθελοντές χτένιζαν επί περίπου 7.000 ώρες το βουνό. Χρησιμοποίησαν ακόμη τα ειδικά σκυλιά K-9 και ελικόπτερα για να εντοπίσουν τον 49-χρονο, προσπάθειες όμως που απέβησαν άκαρπες.

Μετά από 6 μέρες την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης εμφανίστηκε και επικοινώνησε με τις αρχές. Μόνο που είχε βρεθεί στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια περίπου 5000 χιλιόμετρα (2800 μίλια) μακριά από εκεί που είχε “εξαφανιστεί” και φορώντας ακριβώς τα ρούxα για το σκι που φόραγε και στο βουνό, κρατώντας στο χέρι το κράνος του.

Διέσχισε δηλαδή τις ΗΠΑ από την μια άκρη σχεδόν ως την άλλη.

Το πως χάθηκε και το πως βρέθηκε βεβαίως σε μια τέτοια απόσταση μακριά, βρίσκονται υπό έρευνα.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε ανοικτή ανακοίνωση της σε δημοσιογράφους έδωσε κάποια στοιχεία για το περιστατικό, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στο βίντεο.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης εμφανίστηκε καλά στην υγεία του αλλά αποπροσανατολισμένος και μπερδεμένος, ενώ δεν μπορούσε να θυμηθεί το πως έφτασε στην Καλιφόρνια.

Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηλικιωμένη θεραπεύτηκε από καρκίνο τρώγοντας… χώμα! (Βίντεο)

Περίεργα ραδιοσήματα κατέγραψε το πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινων

«Περίεργα» πλάσματα αποκαλύπτει το λιώσιμο των πάγων στην Σιβηρία (Εικόνες)