Απαντήσεις δίνει ο πρώην Πρόεδρος της Novartis για το “μαύρο” χρήμα σε πολιτικούς

Ότι δεν διακίνησε μαύρο χρήμα σε πολιτικούς υποστήριξε ο πρώην Πρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής.

“Ποτέ δεν έδωσα χρήματα όχι μόνο στον κ. Γεωργιάδη αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό”, δηλώνει. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι κάποιους από τους πολιτικούς δεν τους έχει συναντήσει ποτέ.

“Είδα τον κ. Πικραμμένο στο Μέγαρο Μουσικής σε μια εκδήλωση και μου έδωσε την κάρτα του. Δεν τον ξαναείδα, δεν τον ξανασυνάντησα. Όπως δεν έχω ξανασυναντήσει και τους κ.κ. Αβραμόπουλο και Βενιζέλο”.

Ο Κ. Φρουζής αναφέρει ότι συνάντησε τον κ. Σαμαρά μία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Όπως λέει, “ήταν μια ολιγόλεπτη συνάντηση με θέμα τις οφειλές του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές”.

Στη συνέντευξή του ο κ. Φρουζής υποστηρίζει ότι το project Harvard δεν αποτέλεσε προσπάθεια επηρεασμού αξιωματούχων που αποφάσιζαν για το φάρμακο, αλλά εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της μητρικής Novartis για τη συνεργασία όλων των φορέων της υγείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών εν μέσω κρίσης.

Ο κ. Φρουζής αναφέρεται και στον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, λέγοντας ότι τον γνώρισε ως γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ. “Είχα επαφές μαζί του υπό την ιδιότητά μου ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ όταν ήταν στον ΙΟΒΕ και κάποιες όταν ήταν υπουργός Οικονομικών”.

Ο κ. Φρουζής κλείνοντας υποστηρίζει ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει και ότι αν είχε κληθεί, θα είχε διαφωτίσει πολλές πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τα έγγραφα του FBI για το σκάνδαλο της Novartis – Ποια ονόματα περιλαμβάνουν (pics)

Καμμένος στις Παρεμβάσεις για Novartis: «Δεν προκύπτει άμεση κατηγορία για πολιτικά πρόσωπα»

«Γκάφα» FBI; Αποκαλύφθηκαν στοιχεία προστατευόμενης μάρτυρα στην υπόθεση Novartis

Απασφάλισε ο Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis – Θα τους λιώσω