Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Ερντογάν

Τις ώρες αυτές οριστικοποιούνται τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης στη Ρώμη, την ερχόμενη Δευτέρα, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρόγραμμα του Ερντογάν περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σύμφωνα με τα μέχρι ώρας στοιχεία, οι ιταλικές δυνάμεις ασφαλείας θα κινητοποιήσουν πάνω από 3.500 άνδρες και γυναίκες, για την προστασία της ακεραιότητας του Τούρκου προέδρου και της αποστολής που θα τον συνοδεύσει.

Πολλοί δρόμοι του ιστορικού κέντρου της Ρώμης θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας συνεργάζονται και υπεύθυνοι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Η ιταλική εφημερίδα, τέλος, προσθέτει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες οργανώσεων της άκρας αριστεράς, ενώ η ιταλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη τυχόν επιθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινούν και πάλι οι ανασκαφές στην Έφεσο από το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτη πρόκληση από τον σύμβουλο του Ερντογάν: «Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια» (video)

ΑΚΟΜΑ: Το φεριμπότ του τρόμου – Φόβοι για 80 νεκρούς σε ναυάγιο στον Ειρηνικό