Επιτέλους! Πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού εκτός έδρας

Μετά από σχεδόν εννιά μήνες ο Παναθηναϊκός πήρε διπλό στο Πρωτάθλημα κι έβαλε τέλος στη… “νηστεία” των εκτός έδρας αγώνων του!

Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 1-0 της ΑΕΛ στη Λάρισα για την 22η αγωνιστική και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Λουντ στο 19′.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και από το πρώτο λεπτό ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα. Στο 19′ η πίεση απέδωσε καρπούς, καθώς οι “πράσινοι” προηγήθηκαν.
Σε μια εκπληκτική επίθεση ο Τζανδάρης έβγαλε τη σέντρα κι ο Δώνης με κεφαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Λουντ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι φιλοξενούμενοι 4 λεπτά αργότερα έφτσαν κοντά και στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Δώνη από τη μικρή περιοχή βρήκε στο σώμα στο Ζίζιτς και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν κακός. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει βασανιστικά. Η ΑΕΛ δεν έβρισκε διαδρόμους μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου, ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι ήταν ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Εως το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)
Κάρτες: Φατιόν, Περόνε, Αγκάνοβιτς, Γουάλας – Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Κάτσε, Βλαχοδήμος

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (67′ Περόνε), Γκόικοβιτς (62′ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46′ Αγκάνοβιτς), Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Bλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Κάτσε (87′ Κολοβέτσιος), Τζανδάρης (90+4′ Μουνιέ), Κουλιμπαλί, Λούντ, Χατζηγιοβάνης (75′ Στάικος), Δώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πεδίο μάχης η Κρήτη – Επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και ΑΕΚ

Super League – «Στοπ» Βασιλειάδη σ’ όλες τις μετακινήσεις οπαδών

Όρθια έμεινε η ΑΕΚ και πάει στο Κίεβο για την πρόκριση