“Η προκλητικότητα των Τούρκων θα εντείνεται το επόμενο άμεσο διάστημα” (Βίντεο)

“Όπως δείχνουν τα πράγματα οδεύουμε προς αποκλιμάκωση για την ώρα” ανέφερε ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάμπρος Τζούμης ο οποίος βρέθηκε στην εκπομπή Blue Sky Economy, καλεσμένος του δημοσιογράφου, οικονομικού αναλυτή και παρουσιαστή της εκπομπής Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη.

Ο κ. Τζούμης συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει την αναθεωρητική τακτική της στο Αιγαίο και την προκλητικότητα της. “Το επεισόδιο στα Ίμια δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, ήταν μια προκλητικότητα κλιμακούμενη από το 1996 η οποία έφτασε τώρα σε επικίνδυνο επίπεδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιστράτηγος εκτιμά για το άμεσο μέλλον ότι “θα έχουμε αυτή την προκλητικότητα πάλι εντεινόμενη, ειδικά στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με αφορμή της έρευνες που γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ” και επισημαίνει ότι “δεν πρέπει να μας δημιουργηθούν φοβικά σύνδρομα αλλά και δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να εφησυχαστούμε”.

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Τζούμης στην εκπομπή Παρεμβάσεις της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις αλλάζουν ριζικά το οικονομικό περιβάλλον»

Μήνυμα Τσίπρα στους Τούρκους: «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων»

Τσίπρας στον πλοίαρχο του «Γαύδος»: «Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα!» (pics & video)