Θρίλερ με το Mega – Προσφυγή στο ΣτΕ για να μην πέσει μαύρο

Mega

Άγνωστη παραμένει η επόμενη μέρα του Mega. Μετά την ανακοίνωση του ομίλου Βαρδινογιάννη ότι αποχωρεί, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι κατέθεσε στο ΣτΕ, αίτηση ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Η αίτηση θα συζητηθεί στην ολομέλεια στις 2 Μαρτίου, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου το ΕΣΡ έχει ανακοινώσει ότι οι σταθμοί που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν. Με την ανακοίνωσή της η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ζητά από το ΕΣΡ να μην ρίξει μαύρο στο Mega, προτού συζητηθεί από την ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ:

«Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης απευθυνόμενη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η αίτηση αυτή στρέφεται κατά της απόφασης του Ε.Σ.Ρ. να εφαρμόσει τον ν. 4339/2015 για την διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης επτά τηλεοπτικών αδειών, της απόφασης του Υπουργού Ψ.Π.Τ.Ε. με αριθμό 1830/2017 (που αφορά τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών) και της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ψ.Π.Τ.Ε. με αριθμό 2178/2017 (που αφορά τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των επτά δημοπρατούμενων αδειών).

Με την αίτηση της η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ζητά την ακύρωση των ως άνω αποφάσεων και της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οριστικό τέλος για το Mega; Όλη η ανακοίνωση της «Τηλέτυπος»
Προσδιορίστηκε ως ημερομηνία συζήτησης της αιτήσεως ακυρώσεως η 02/03/2018, ημερομηνία στην οποία θα συζητηθούν και οι σχετικές αιτήσεις ακυρώσεως και των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.

Περαιτέρω, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. έστειλε σήμερα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Ε.Σ.Ρ., εκτενή επιστολή αναφορικά με τις προβλέψεις του ν. 4339/2015 για το ενδεχόμενο δυνατότητας διακοπής της λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν συμμετείχε στην διαγωνιστική διαδικασία μετά την 28/02/2018. Τέλος ενημέρωσε το Ε.Σ.Ρ. για την άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του ν. 4339/2015 και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων».

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ εκδόθηκε την ώρα που το ΔΣ του Mega με ανακοίνωσή του γνωστοποιούσε την αποχώρηση του ομίλου Βαρδινογιάννη, καθιστώντας σαφές ότι το μετοχικό σχήμα αποσυντίθεται και ο σταθμός οδεύει και επίσημα στο τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει οριστικά το Mega; – H ανακοίνωση της «Τηλέτυπος»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτος Μητσικώστας «κάνει» την Ακριβοπούλου της ΕΡΤ (Βίντεο)

ΑΚΟΜΑ: Εκτός «Survivor» η Χαλικιά – Την «έφαγαν» Σπυροπούλου-Χατζίδου