Κλείνει η “ψαλίδα” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πόσες μονάδες διαφορά δείχνει νέα δημοσκόπηση της ALCO

Δημοσκόπηση

Μειωμένη παρουσιάζεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος».

Συγκεκριμένα, στην πρόσθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 21,4% με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερος με 16,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,9% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% , το ΚΚΕ με 5% και οι ΑΝΕΛ με 2%.

Στην καταγραφή των τάσεων της περιόδου 22-24 Ιανουαρίου, σημαντικό συμπέρασμα είναι το υψηλό ποσοστό συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ξεπερνά το 80% σε αντίθεση με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 50%. Το εύρημα αυτό ενισχύει την εκτίμηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ρευστό καθώς όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης το κυβερνών κόμμα θα αυξάνει τα ποσοστά του. Παράλληλα, οι αναλυτές σημειώνουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει απώλειες προς τη Νέα Δημοκρατία ή το Κίνημα Αλλαγής, καθώς από τους ψηφοφόρους του το μεγαλύτερο ποσοστό δηλώνει είτε αναποφάσιστοι είτε αποφασισμένοι να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, η δημοσκόπηση της ALCO  δείχνει σαφή τάση των πολιτών προς το αίτημα για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς το 66% θεωρεί ότι το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και το 64% ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Παράλληλα, το 54% θεωρεί ότι καλώς τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας οι τρεις μάρτυρες της υπόθεσης, ενώ το ίδιο ποσοστό υποστηρίζει ότι τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης θα έπρεπε να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φορολοταρία – Αύριο η νέα κλήρωση για 1.000 ακόμα τυχερούς που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Γδάρσιμο»: Έως 9 «χαράτσια» θα πληρώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι τον Μάρτιο

ΑΚΟΜΑ: Τι κρύβεται πίσω από τις αναβαθμίσεις των ξένων οίκων