Μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis κάνει ο Αβραμόπουλος – Να αρθεί το καθεστώς προστασίας τους

Αβραμόπουλος

Συνέντευξη τύπου έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας στα όσα αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες σε σχέση με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

Η πρώτη του αντίδραση ήταν με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα αναφορά του ονόματός μου στη δικογραφία για τη Novartis που απεστάλη στη Βουλή μαζί με άλλα ονόματα Πρωθυπουργών και Υπουργών της περιόδου 2006-2015.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα. Η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου.

Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα.»

Μάλιστα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. “Θα υποβάλω μήνυση και θα ζητήσω από την Άρειο Πάγο της άρση του καθεστώτος προστασίας τους” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Σαράφη» και τα όσα είπε, ότι δηλαδή ο τότε υπουργός Υγείας φέρεται να είχε λάβει μίζα ύψους 40 εκατ. ευρώ, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «κενότητα και ασύστολα ψέματα».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησε και στην τηλεόραση του Αντέννα και έκανε λόγο για «κουκουλοφόρους και συκοφάντες που φαντάζονται πράγματα», ενώ χαρακτήρισε τη δικογραφία «διάτρητη».

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι κάποιοι “αλητήριοι” του έστησαν σκευωρία «για να φυλάξουν τον πισινό τους».

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν διενήργησε διαγωνισμό για το μοριακό έλεγχο του ιού HIV, αλλά εξέδωσε νόμο, ο οποίος αποφάσισε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το θέμα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ανδρέας Λυκουρέτζος στις Παρεμβάσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καμμένος στις Παρεμβάσεις για Novartis: «Δεν προκύπτει άμεση κατηγορία για πολιτικά πρόσωπα»

ΑΚΟΜΑ: Εύη Καρακώστα για υπόθεση Novartis: «Αν είναι καθαροί δεν έχουν αν φοβηθούν τίποτα»