«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη

Τον πρώτο σταθμό της πραγματοποιεί η περιοδεύουσα έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου».

Συγκεκριμένα, η έκθεση θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο. Μετά το πέρας της στις 15 Απριλίου 2018, θα μεταφερθεί στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (Ιωάννινα) και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Τήνος) του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Η περιοδεύουσα έκθεση ακολουθεί το σκεπτικό της ομότιτλης μεγάλης περιοδικής έκθεσης, που θα εγκαινιαστεί τον Μάιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η έκθεση “Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου” επιδιώκει να καταγράψει τη συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου, στο πέρασμα των αιώνων, να αναζητήσει το Ωραίο και να το εντάξει στην καθημερινότητά του, αποτυπώνοντάς το σε έργα τέχνης, αντικείμενα καλλωπισμού και σκεύη καθημερινής χρήσης», ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σαράντα αρχαιότητες από τις Συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους, επιλέχθηκαν για την έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διετούς συνεργασίας του Μουσείου με το ΠΙΟΠ. Τα αρχαία έργα θα αποτελέσουν σύντομα σχόλια-αναφορές σε κάποιες από τις όψεις του Ωραίου, ενώ αρκετά από αυτά θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύκλος διαλέξεων για τον Ρήγα Βελεστινλή στο Ίδρυμα Ωνάση

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 263 μετεωρίτες «βρήκε» ο Έλληνας γεωλόγος στην Ανταρκτική

Το νέο μνημείο της Θεσσαλονίκης – Τι αποκάλυψαν τα έργα του μετρό (Εικόνες και βίντεο)