Ο Ερντογάν απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: «Μην κάνετε λάθος κινήσεις»

Ερντογάν

Ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους στο Αιγαίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά από την ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ και τον προκλητικό εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος τα μεσάνυχτα, προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις και «προειδοποιήσεις» προς την Αθήνα και τη Λευκωσία.

«Μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις έρευνες ανοιχτά της Κύπρου με τις έρευνες στην ΑΟΖ αλλά και τις κινήσεις στις βραχονησίδες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Προειδοποιούμε όσους κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουνλάθος κινήσεις» είπε ο Ερντογάν, και συμπλήρωσε: «Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τα αεροσκάφη, το στρατό και το στόλο μας».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι Ελλάδα και Κύπρος «υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους» στο Αιγαίο αλλά και την κυπριακή ΑΟΖ.

Απηύθυνε δε, μια προειδοποίηση και προς τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα κυπριακά κοιτάσματα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα όρια στηριζόμενες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Θερμό επεισόδιο» στα Ίμια – Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη Βιέννη ο Κοτζιάς συναντάει τον Ντιμιτρόφ – Συζητάει το σύμφωνο για το όνομα «Μακεδονία»

ΑΚΟΜΑ: «Εμπρηστική» δήλωση Πάγκαλου: «Ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»