Στη Βουλή η δικογραφία για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

Ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου καλείται σύμφωνα με πληροφορίες να διερευνήσει η Βουλή σχετικά με την πώληση (η οποία δεν ολοκληρώθηκε) αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα 300.000 βλημάτων διαμέτρου 105 mm από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού.

Η δικογραφία διαβιβάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, αμελλητί από την εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας. Η κίνηση αυτή γίνεται χωρίς να υπάρχει αξιολογική κρίση ή περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς οι εισαγγελείς δεν δικαιούνται βάση του νόμου να κάνουν καμία ενέργεια εφόσον αναφερθεί το όνομα υπουργού. Η εισαγγελική έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση “σκόνταψε” στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παν. Καμμένου και ως όφειλαν οι εισαγγελικές αρχές διαβιβάζουν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε, κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταύρος Κοντονής για το σκάνδαλο της Novartis: «Νόμιμη» η ενημέρωση Τζανακόπουλου από τον Άρειο Πάγο

«Βόμβα»: Στην Βουλή το σκάνδαλο Novartis: Φέρονται να εμπλέκονται 2 πρώην πρωθυπουργοί

Στην Πάτρα σήμερα ο Τσίπρας για το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο