Συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί στις 3 – Η επόμενη μέρα μετά το τρίτο Μνημόνιο

Μοσκοβισί

Τετ-α-τετ με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί έχει στις 3 μμ. ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τα ζητήματα της οικονομίας να βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο, ένεκα της «καταιγίδας» που έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση  Novartis.

Κατά πληροφορίες, οι κ.κ. Τσίπρας και Μοσκοβισί θα συζητήσουν τόσο τις λεπτομέρειες για το καθεστώς εξόδου της χώρας από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο αλλά και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, με την Αθήνα να επιδιώκει περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων. Η τελική διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση το Προγράμματος βρίσκεται προ των πυλών και στην κυβέρνηση θέλουν να αποκτήσουν μια ξεκάθαρη εικόνα ως προς το «θολό» τοπίο που υπάρχει για το μεταμνημονιακό πλαίσιο, με βασικά επίδικα: Ποια θα είναι η γραμμή επιτήρησης και ποια θα είναι τα πεδία ελευθερίας άσκησης πολιτικής.

Με εποπτείας…
Ο κ. Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, έδωσε τον τόνο και αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια», είπε ότι «επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για μεγάλο διάστημα μετά τη λήξη του προγράμματος, χρειάζεται επίσης να υπάρξει μια κατάλληλη μορφή εποπτείας μετά το πρόγραμμα”.

«Οι Έλληνες θα αποφασίσουν ποια στρατηγική θα ακολουθήσουν»
Όντας, τέλος, προσεκτικός ο κ. Μοσκοβίσι κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είπε για το θέμα της επίβλεψης πως «οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους ποια θα είναι η στρατηγική που θα υιοθετήσουν για την έξοδο από το πρόγραμμα και για την μετά το πρόγραμμα ζωή τους», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο – Ο Παυλόπουλος εξήρε το ρόλο του Μοσκοβισί

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξοργισμένος ο Γεωργιάδης: «Υποπτεύομαι ότι η μία μάρτυρας έχει πάρει χρήματα για να λέει αυτά που λέει»

ΑΚΟΜΑ: Ο Ανδρέας Λυκουρέτζος στις Παρεμβάσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis