“Το ταξίδι της ανθρώπινης εξέλιξης οδηγεί στον Άρη”

Αυτό υποστηρίζει ο διάσημος αρχιτέκτονας Μπιάρκε Ίνγκελς, ιδρυτής και επικεφαλής του ινστιτούτου Bjarke Ingels Group (BIG), που μίλησε στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Διακυβέρνηση, στο Ντουμπάι.

Ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας υποστήριξε ότι ο Άρης είναι το επόμενο σύνορο για τη ανθρωπότητα, καθώς διαθέτει πηγές οξυγόνου, άνθρακα και κρυμμένου πάγου. Όπως είπε μάλιστα αστειευόμενος, στον Άρη γίνεται και η «ταχύτερη δίαιτα» που θα μπορούσε να επιτευχθεί καθώς, λόγω της διαφορετικής δύναμης βαρύτητας, τα 100 κιλά στη Γη ισοδυναμούν με 38 κιλά στον Άρη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ίνγκελς εκτιμά επίσης ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες στην επιφάνεια του Άρη που μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση ενός επιτυχημένου συστήματος υποστήριξης της ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη, όπως ο κρυμμένος πάγος του και οι ηφαιστειακές ροές (που μπορεί να θεωρηθούν ως δυνητική πηγή ενέργειας). «Το περιβάλλον του Άρη είναι σχετικά έτοιμο να στηρίξει την ανθρώπινη ζωή» τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι με την ανθρωπότητα να ενισχύει τις ικανότητες διαβίωσης, οι άνθρωποι σήμερα είναι σε θέση να επιβιώσουν σε σκληρά περιβάλλοντα με περιορισμένους βασικούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν τον Άρη κατάλληλο τόπο για ζωή, αναπτύσσοντας και οικοδομώντας ένα κατάλληλο οικοσύστημα, καλλιεργώντας φυτά, μετατρέποντας τον πάγο σε νερό και παράγοντας ενέργεια, ορυκτά και άλλα βασικά στοιχεία για να υποστηρίξει τη συνέχεια της ζωής. Υποστήριξε επίσης ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να επωφεληθεί από την τεχνολογία και την καινοτομία, όπως η εκτύπωση 3D για την κατασκευή όλων των απαραίτητων υλικών και προμηθειών, αντί να τα μεταφέρει από τη Γη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα σχέδια της NASA και της Lockheed για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη (Βίντεο)

Έλον Μάσκ: Σε επτά χρόνια θα στείλουμε ανθρώπους στον Άρη (vid)

Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη οικογένεια αστεροειδών 4 δισ ετών