Όρθια έμεινε η ΑΕΚ και πάει στο Κίεβο για την πρόκριση

Η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη στο Europa League, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των «32». Η Ένωση, έχοντας πλέον το μειονέκτημα, θα πάει στην Ουκρανία για διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας ωστόσο δύο σημαντικές απουσίες. Αυτές των Βράνιες και Λιβάγια, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες και χάνουν τη ρεβάνς στο Κίεβο.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Τσιγκάνκοφ (19′), η Ένωση ήταν καλύτερη, πίεσε και ισοφάρισε στο 80′ με τον Αϊντάρεβιτς, που είχε μπει στο παιχνίδι ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ δεν αποτελούν πλέον έκπληξη. Ο αιφνιδιασμός είναι ο κανόνας! Ετσι, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με ενδεκάδα διαφοροποιημένη κατά τα 6/11 σε σχέση με τον τελευταίο της επίσημο αγώνα!

Ομως πολύ γρήγορα οι «κιτρινόμαυροι» κλήθηκαν να ανεβούν ακόμα ένα «βουνό» από τα πολλά της εφετινής σεζόν… Λάθος Μπακάκη από αριστερά, καθώς έχασε μια εύκολη φάση από τον Ντέρλις Γκονζάλες ο οποίος έκλεψε τη μπάλα πάνω την τελική γραμμή. Ασίστ στον Τσιγκάνκοφ και 0-1 στο 19΄.

Χωρίς αξιόλογη τελική προσπάθεια η ΑΕΚ ήταν νωθρή σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οντως, θα μπορούσε να καταλογιστεί ως πέναλτι τουλάχιστον ένα από τα δύο τραβήγματα σε Λαμπρόπουλο και Λιβάγια στην περιοχή της Ντιναμό, όμως αυτό δεν αλλάζει τη γενική εικόνα της ομάδας. Η απόφαση του Χιμένεθ να ξεκινήσει χωρίς αλλαγές το β΄ ημίχρονο ξένισε αρκετούς, αφού ήταν εμφανές ότι (για ακόμα μία φορά) ο Βίκτωρ Κλωναρίδης δεν αξιοποίησε την ευκαιρία.

Περιέργως, η αλλαγή (Λάζαρος) έγινε μόλις στο 52΄ και αμέσως το «ένιωσε» η Ντιναμό, η οποία έως τότε ήταν το απόλυτο αφεντικό και πατούσε πολύ άνετα στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ λίγο άουτ του Χριστοδουλόπουλου και άρχισε να εντείνει την πίεση γύρω από την περιοχή του Μπόικο ο οποίος στο 72΄ πραγματοποίησε φοβερή απόκρουση σε φάουλ του Γκάλο.

Ο Ουκρανός γκολκίπερ πραγματοποίησε ακόμα δύο επεμβάσεις στο 73΄ (Λιβάγια) και στο 75΄ (Χριστοδουλόπουλος) με την ΑΕΚ να κυριαρχεί πλέον ολοκληρωτικά στο γήπεδο. Κάπου εκεί έγινε και το… απίστευτο.

Στο 80΄ ο Χριστοδουλόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Μπόικο έκανε λάθος έξοδο, και ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ισοφάρισε με κεφαλιά. Τριάντα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στον πρώτο του αγώνα μετά τον τραυματισμό του, σκόραρε για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν!

Της το χρωστούσε, όμως, η τύχη το γκολ της ΑΕΚ. Η παρουσία της στο β΄ ημίχρονο ήταν αυτοκρατορική, «έπνιξε» την Ντιναμό, μια ομάδα που έως το 52΄ ήλεγχε με άνεση το ματς. Ομως έμεινε σε όλο το ματς με μοναδική ευκαιρία αυτή του 19ου λεπτού, όταν δηλαδή πήρε το προβάδισμα.

Η Ενωση από το μέσον του β΄ ημιχρόνου και μετά, έτρεξε, δημιούργησε, σκόραρε. Μπορεί να μην πήρε τη νίκη και να βρίσκεται πλέον σε μειονεκτική θέση, όμως για ακόμα μία φορά… αρνήθηκε να χάσει και επέκτεινε το αήττητο σερί της στους 23 αγώνες.

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο (Ισπανία)

Κίτρινες: Λιβάγια, Βράνιες – Χατσερίδης, Γκάρμας, Σεπελίεφ, Μοράες

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (52΄ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Λιβάγια, Γιακουμάκης (57΄ Αραούχο)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Μορόζιουκ, Κάνταρ, Χατσερίδης, Κετζιόρα, Σεπέλιεφ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοφ, Γκάρμας (78΄ Μπεσέντιν), Γκονζάλες, Ζούνιορ Μοράες (90΄ Σαπαρένκο).

Πηγή: sports.in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Παναθηναϊκός να παραδειγματιστεί από την ΑΕΚ

Δήλωση Γιαννακόπουλου για την τιμωρία του από τον ΕΣΑΚΕ

Αιχμηρό μήνυμα σε Τσίπρα-Καμμένο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού