10 κάλπες θα στηθούν στην προανακριτική για τη Novartis στη Βουλή

Novartis

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η κοινοβουλευτική μάχη για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής όσον αφορά την υπόθεση Novartis.

Η Βουλή δεν έχει καταλήξει ακόμα αν η συνεδρίαση θα είναι μονοήμερη ή διήμερη, αν δηλαδή θα γίνει μόνο την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, ή θα ξεκινήσει από την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσοι από τους εμπλεκόμενους θα ζητήσουν να λάβουν το λόγο. Αν είναι πάνω από τέσσερις, η συζήτηση θα είναι διήμερη. Και όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής ότι θα είναι διήμερη καθώς κατά πληροφορίες θα μιλήσουν όλοι πλην του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου που πιθανότατα θα στείλει γραπτό υπόμνημα.

Eντωμεταξύ, στο τέλος της συνεδρίασης όταν και θα γίνει η ψηφοφορία, θα στηθούν 10 κάλπες στην Ολομέλεια, κάθε μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο που αναφέρεται στη δικογραφία για τη Novartis που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, Και αυτό γιατί στο σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής αναφέρεται ότι πρέπει να γίνει ψηφοφορία και για τα «δέκα» πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία και η Ολομέλεια του Σώματος θα ψηφίσει για τον καθένα ξεχωριστά.

Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Κουτρουμάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή λαού στην Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση πολιτών που απαιτούν την παραίτηση Μπουτάρη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Να παραιτηθεί ο Μπουτάρης ζητάει ο Καλαφάτης: «Προσβάλει ευθέως τους Έλληνες»

ΑΚΟΜΑ: Πατουλίδου κατά Μπουτάρη: «Στο Σκοπιανό έκανε πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει το χρίσμα»