Bουλή-Novartis: Η ΝΔ ζητάει η Ολομέλεια να λάβει απόφαση για μία κάλπη

Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων δεν δεσμεύει την Ολομέλεια είπε ο Νίκος Δένδιας (ΝΔ), για να προσθέσει ότι στη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης δεν υπάρχει εξειδίκευση κατά πρόσωπο κι άρα «η απόφαση της Διάσκεψης είναι απολύτως λανθασμένη».

«Αυτή η πρόταση, όπως εισάγεται, δεν αντέχει σε καμία λογική και αγγίζει τα όρια της προσωπικής συκοφάντησης» είπε ο Νίκος Δένδιας κι αναρωτήθηκε αν από την έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη προκύψουν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα, τι θα κάνει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Γι’ αυτό, όπως υποστήριξε, πρέπει να στηθεί μια και μόνη κάλπη. Σημείωσε, ακόμη, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να αμνηστεύσει τυχόν ευθύνες του Π. Κουρουμπλή και γι’ αυτό δεν πρότεινε 11 κάλπες, αλλά 10.

«Η σημερινή διαδικασία είναι μια θλιβερή διαδικασία και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Ολομέλεια για να προστατεύσει το κύρος του κοινοβουλίου είναι να λάβει απόφαση για μια κάλπη» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα, προειδοποιώντας ότι η ΝΔ θα επιδείξει εντονότατη αντίδραση αν η κυβερνητική πλειοψηφία επιμείνει στην πρότασή της.

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε, η Ολομέλεια, ως κυρίαρχο όργανο, να αποφασίσει για μια κάλπη που θα αφορά τη σύσταση ή όχι ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Το πλαίσιο στο οποίο πρέπει όλοι να τοποθετηθούν είναι το Σύνταγμα ο Κανονισμός και η κοινοβουλευτική πρακτική» ανέφερε η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για τη Novartis – Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε ζωντανά – Η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση Novartis

ΑΚΟΜΑ: Μπακογιάννη για προανακριτική: «Θεσμικό πραξικόπημα» οι δέκα κάλπες