“Από το Διάστημα στην Ανταρκτική”: Όλα για τους μετεωρίτες στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρες 18:00-21:00, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εκδήλωση με θέμα το Διάστημα και την Ανταρκτική.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τέσσερις ομιλίες, από εξαίρετους Έλληνες Επιστήμονες, αναγνωρισμένους σε Διεθνές επίπεδο, οι οποίοι θα μιλήσουν για το ρόλο που διαδραματίζει ο Ήλιος και η θέση των πλανητών στην ανάπτυξη της ζωής, τη δραστηριότητα των «παραγήϊνων» αστεροειδών και την πρόσκρουσή τους στη Σελήνη, το νομικό καθεστώς του Διαστήματος και τη συνάφειά του με το Δίκαιο της Ανταρκτικής, και την ανακάλυψη μετεωριτών από την Ανταρκτικής.

Κεντρικός ομιλητής, θα είναι το μέλος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης, ο οποίος συμμετείχε στην Αποστολή Antarctic Search for Meteorites (ANSMET) της NASA στην Ανταρκτική με σκοπό την ανάκτηση μετεωριτών από το βαθύ πεδίο κοντά στο Νότιο πόλο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία, να δει αυθεντικούς μετεωρίτες και μέσω αυτών να γνωρίσει τα μοναδικά υλικά που φθάνουν στη Γη και μας αποκαλύπτουν την ιστορία, δημιουργίας κι εξέλιξης, του ηλιακού μας συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διέπρεψαν οι Έλληνες μαθητές σε διεθνή Αστρονομική Ολυμπιάδα

Επιστήμονας αναζητεί μετεωρίτες στην Ελλάδα – Πώς θα τους ξεχωρίσετε

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 263 μετεωρίτες «βρήκε» ο Έλληνας γεωλόγος στην Ανταρκτική