“Βόμβα” Τραμπ: Έδιωξε τον Τίλερσον – Ο επικεφαλής της CIA νέος υπουργός Εξωτερικών

Στην απομάκρυνση του Ρεξ Τίλερσον από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προχώρησε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποιώντας μάλιστα ο ίδιος την απόφασή του αυτή μέσω ενός tweet.

«Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά», έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα, η WASHINGTON POST επικαλούμενη πηγές του Λευκού Οίκου δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέπεμψε τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ότι προτίθεται να τον αντικαταστήσει με τον αρχηγό της CIA Μάικ Πομπέο.

Ο Τίλερσον δεν έχει μιλήσει με τον Τραμπ ενώ αγνοεί τους λόγους της αποπομπής του

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δεν μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την αποπομπή του και αγνοεί τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε και αντικαταστάθηκε από τον επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο.

Ο Τραμπ κάνει λόγο για διαφωνίες με τον Τίλερσον, κυρίως στο θέμα του Ιράν

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε σήμερα λόγο για διαφωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον για να εξηγήσει την αποπομπή του, επικαλούμενος ιδιαίτερα το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Συνενοούμασταν καλά, όμως είχαμε διαφωνίες», είπε ο Τραμπ αναχωρώντας για την Καλιφόρνια από τους κήπους του Λευκού Οίκου. «Όταν κοιτάζετε τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: εγώ πίστευα πως ήταν φρικτή, αυτός πίστευε πως ήταν εντάξει», εξήγησε.

H Τζίνα Χάσπελ ως επικεφαλής της CIA

Την επιλογή της Τζίνα Χάσπελ ως επικεφαλής της CIA, πρώτης γυναίκας σε αυτή τη θέση, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Τζίνα Χάσπελ, η αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, επελέγη να αντικαταστήσει τον διευθυντή (Μάικ) Πομπέο και θα είναι η πρώτη διευθύντρια της CIA, ένα ιστορικό ορόσημο. Ο Μάικ (Πομπέο) και η Τζίνα (Χάσπελ) έχουν συνεργαστεί για πάνω από έναν χρόνο και έχουν αναπτύξει βαθύ, αμοιβαίο σεβασμό», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του προς την Washington Post.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήλωση όλο νόημα από Τίλερσον: «Η διπλωματία με τη Β. Κορέα θα συνεχιστεί μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα»

Αναταραχή στο ελληνικό πεντάγωνο: Η Τουρκία αγόρασε τους ρωσικούς S-400 – Εκνευρισμός και σε Η.Π.Α

Διπλωματικός πόλεμος Ελλάδας-Ρωσίας – Φόβος της Αθήνας για τους S-400 του Ερντογάν