Δείτε το βίντεο – 41 παιδιά κάηκαν στο εμπορικό κέντρο της Ρωσίας!

Toν εφιάλτη που ακολούθησε μετά την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο της Σιβηρίας που άφησε πίσω της τουλάχιστον 64 νεκρούς, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Ο αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους ανήλθε σε 41, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την λίστα με τα θύματα. Τα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο κτίριο, στο οποίο η θερμοκρασία είχε αγγίξει τους 700 βαθμούς Κελσίου.

Η πυρκαγιά, πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο του εμπορικού, σε έναν χώρο παιχνιδιού γεμάτο με αφρό, που λειτουργούσε σαν τραμπολίνο, όταν ένα παιδί άναψε έναν αναπτήρα. Πολλά από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα.

Η φωτιά έκαιγε επί 12 ώρες μέχρι να καταφέρουν οι πυροσβέστες να τη θέσουν υπό έλεγχο. Τώρα οι πυροσβέστες «χτενίζουν» το κτίριο για τους αγνοούμενους.

Toν εφιάλτη που ακολούθησε μετά την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο της Σιβηρίας που άφησε πίσω της τουλάχιστον 64 νεκρούς, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας από το εσωτερικό του κτιρίου.  Οικογένειες με παιδιά  τρέπονται σε φυγή, όταν η οροφή αρχίζει ξαφνικά να καταρρέει. Ο Ρώσος βουλευτής Αντόν Γκαρέλκιν δήλωσε ότι το κτηριακό συγκρότημα ήταν φτιαγμένο «από σκ@τά και άχυρα».  «Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά φθηνό πλαστικό, ένας λαβύρινθος από διαδρόμους και ένα εφιαλτικό χάος από τίτλους ιδιοκτησίας», είπε εχθές ο πολιτικός κατηγορώντας τον δήμαρχο της πόλης ότι «λαδώθηκε και έκανε τα στραβά μάτια» όταν το ακατάλληλο κτίσμα εγκαινιάσθηκε το 2013. «Κανένα ποσό βρώμικου χρήματος δεν μπορεί να εξαγοράσει τη ζωή των παιδιών μας», είπε εξοργισμένος ο βουλευτής.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σήμερα στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πούτιν: «Εγκληματική αμέλεια» η αιτία της τραγωδίας στο εμπορικό κέντρο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απειλές του «Γκρίζου Λύκου» Μπαχτσελί σε Τσίπρα: «Ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες σας»

ΑΚΟΜΑ: Ρωσία: Παραβιάσεις κανόνων και ανθρώπινη αμέλεια πίσω από τη φονική πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο