Διαψεύδει ο Καραμανλής δημοσίευμα περί τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Τσίπρα για τις τουρκικές προκλήσεις

Καραμανλής

Από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή διαψεύδουν δημοσίευμα περί τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής: «Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, το οποίο αναφέρεται σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με το κ. Κώστα Καραμανλή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Το δημοσίευμα
Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή για τον χειρισμό της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην Πρωθυπουργός είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει οι κινήσεις να προσεκτικές καθώς οι Τούρκοι μπορεί να πάνε τη χώρα σε θερμό επεισόδιο, ακόμα και από ατύχημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός συνέστησε στον Α. Τσίπρα να μην έχει απευθείας συνεννόηση με τον Ερντογάν γιατί σε αυτή την περίπτωση θα εμπλακεί στη διαδικασία ενός ανατολίτικου παζαριού το οποίο δεν θα έχει κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα.

Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να συνέστησε στον Πρωθυπουργό να επιλέξει παρασκηνιακή οδό με επικοινωνία με ξένους ηγέτες που μπορούν να παίξουν ρόλο διαμεσολαβητή με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να επισήμανε επίσης στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να θωρακίσει κάθε τρωτό σημείο της εθνικής ασφάλεια και ταυτόχρονα να είναι και σε συνεχή επικοινωνία με την κυπριακή ηγεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνομιλία Τσίπρα-Πούτιν για την Τουρκία – Υποσχέθηκε να… τραβήξει το αφτί του Ερντογάν ο Βλαντιμίρ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε τα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ – Πόσα θα πληρώνουν οι παραβάτες βάσει εισοδήματος!

ΑΚΟΜΑ: Μαυραγάνης: «O παραβάτης θα μαθαίνει στο σπίτι το ποσό της κλήσης»