Καβγάς Βούλτεψη-Κοντονή για τον πρέσβη της Βενεζουέλας και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Βούλτεψη

Ούτε η Ημέρα της Γυναίκας κατάφερε να μειώσει το πολεμικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Λίγο μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού από την επιτροπή όπου συζητείται η κύρωση της σύμβασης του συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ξέσπασε καβγάς μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και της Σοφίας Βούλτεψη για το χρόνο κύρωσης  της σύμβασης.

Ο κ. Κοντονής κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ενώ η χώρα έχει υπογράψει τη σύμβαση από το 2011 δεν ήρθε ποτέ για κύρωση στη Βουλή κι ότι η Νέα Δημοκρατία την κρατούσε στα συρτάρια.

Από την πλευρά της η Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος την κρατούσε στα συρτάρια από τις αρχές του 2015 και  περίμενε να φύγει ο πρέσβης της Βενεζουέλας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση  γυναικών και μετά να φέρει την σύμβαση για κύρωση.

Μάλιστα η κ. Βούλτεψη ανέφερε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού κύρωσαν την σύμβαση 10 χώρες κίνησε κι εκείνη τις διαδικασίες στα μέσα του 2014 για να κυρώσει τη συμφωνία.

Στον καβγά πήρε μέρος και η κ. Κεφαλίδου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ζητώντας από τον κ. Κοντονή να αποσύρει τροπολογίες και διατάξεις στο δεύτερο κεφάλαιο της σύμβασης που δεν αφορούν το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ρυθμίζουν εσωτερικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ΕΥΠ, το κτηματολόγιο, τα υποθηκοφυλακεία και λοιπά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε την ανάρτηση Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (pic)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας για Ημέρα της Γυναίκας: «Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών»

ΑΚΟΜΑ: Ενίσχυση 1000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας σε απολυμένους