Νέο σοκ για τον ΠΑΟΚ: «Βαρύς ο πέλεκυς» από την Super League

Νέο σοκ στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Η πειθαρχική της Super League ανακοίνωσε το μεσημέρι την ποινή του δικέφαλου για όσα έγιναν στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ.

Στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο, ενώ το παιχνίδι που διεξήχθη κατακυρώθηκε με 0-3 στον Ολυμπιακό.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή υπάρχουν και νέα δεδομένα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με τους Θεσσαλονικείς να βρίσκονται πλέον στο -5 από την ΑΕΚ που ήταν και η κερδισμένη της υπόθεσης.

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προαγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ .

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές».

Η βαθμολογία για τη μάχη του τίτλου μετά την ποινή του ΠΑΟΚ:
1. AEK 54
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 50*
3. ΠΑΟΚ 49

*Θυμίζουμε, επίσης, ότι για τον Ολυμπιακό εκκρεμεί η απόφαση για την έφεση που έχει καταθέσει για το -3 από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε θεωρητικό επίπεδο και με δεδομένο πως δύσκολα θα ανατραπεί η απόφαση ο Ολυμπιακός θα χάσει και τρεις πόντους από τη βαθμολογία. Θα πάει εκεί που ήταν δηλαδή πριν τη σημερινή απόφαση για τον ΠΑΟΚ και στο -7 από την ΑΕΚ.

Εφέσιμη είναι και η τιμωρία του ΠΑΟΚ που θα περιμένει να ανατρέψει την κατάσταση ως προς το -3 στην Εφέσεων ή στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Χωρίς κόσμο το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση για την ποινή του ΠΑΟΚ, το επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο. Πρόκειται για το ματς της χρονιάς καθώς εκεί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, πλέον, ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα με την Ένωση να έχει το πάνω χέρι. Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει και το ματς με τον Πανιώνιο.

Τα παιχνίδια που απομένουν για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό:

25η
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Πλατανιάς – Ολυμπιακός

26η
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

27η
ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
Πλατανιάς – ΑΕΚ
Ολυμπιακός – Κέρκυρα

28η
ΠΑΟΚ – Ξάνθη
Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός
ΑΕΚ – Λεβαδειακός

29η
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
Κέρκυρα – ΑΕΚ

30ή
ΠΑΟΚ – Πλατανιάς
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ

Πηγή: onsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη και πάει για κούπα

«Φωτιά» πήρε το πρωτάθλημα: Η ΑΕΚ κόλλησε στο Περιστέρι

Καυστική ανακοίνωση από ΑΕΛ: «Η λέξη ντροπή είναι λίγη γι’ αυτό που ζούμε»