Πηγαίνει Κορυδαλλό ο Γιαγτζόγλου – Υπέκυψε στους μπαχαλάκηδες το υπουργείο Δικαιοσύνης

Υποχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης κι έτσι ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου θα μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού. 

Οι αλληλέγγυοι του Γιαγτζόγλου που ζητούσε με απεργία πείνας και δίψας τη μεταγωγή του, έχουν επί μέρες κάνει γυαλιά-καρφιά όχι μόνο την Αθήνα, αλλά και πολλές άλλες πόλεις, ενώ δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν απειλές ότι «θα χυθεί αίμα», αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση και με τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Τόσκα να δέχεται πυρά από όλους και αυτός να ρίχνει το φταίξιμο στους αστυνομικούς, το υπουργείο Δικαιοσύνης βρήκε τη λύση. Με το αιτιολογικό της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή της σε κατάστημα κράτησης υποδίκων.

Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε σήμερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα κράτησης και, παράλληλα, η μεταγωγή σε αυτό 27 υποδίκων, ανάμεσα στους οποίους θα είναι κι ο Γιαγτζόγλου.

Οι μεταγωγές θα γίνουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Εν ολίγης, το υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσει την επίμαχη μεταγωγή όχι ως ικανοποίηση του αιτήματος του κρατούμενου, αλλά στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων.

Η μεταγωγή του Γιαγτζόγλου αναμένεται να γίνει στις 10 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα ακόμα βράδυ – Μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προφυλακίστηκαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί – Οι Τούρκοι έδωσαν τα ονόματα τους – Αυτοί είναι

ΑΚΟΜΑ: Δεν φοβούνται τίποτα! Ανατίναξαν δύο ΑΤΜ στην Αχαρνών