Συνεχίζει τις απελάσεις-αντίποινα στην Ευρώπη η Ρωσία

Η Ρωσία απέλασε σήμερα δύο Ισπανούς διπλωμάτες, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ισπανίας RTVE, στο πλαίσιο των αντιποίνων της Μόσχας για την απέλαση δύο Ρώσων αξιωματούχων από τη Μαδρίτη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, στον απόηχο της υπόθεσης δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου στη Βρετανία.

Οι δύο Ισπανοί διπλωμάτες που απελάθηκαν είναι ο προσωπάρχης της πρεσβείας και ο στρατιωτικός ακόλουθος, σύμφωνα με το RTVE, που επικαλείται πηγές από την ισπανική αποστολή στη Μόσχα.

Επιπλέον, η Ρωσία αποφάσισε να απελάσει έναν Νορβηγό διπλωμάτη μετά την απόφαση της Νορβηγίας να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη από το Όσλο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο Λονδίνο για την υπόθεση Σκριπάλ, μετέδωσε το νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών είπε στη νορβηγική τηλεόρασης ότι η απέλαση του διπλωμάτη της από τη Ρωσία είναι “αδικαιολόγητη”.

Επίσης, το τηλεοπτικό δίκτυο της Ιρλανδίας RTE μετέδωσε, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ότι η Ρωσία απέλασε έναν Ιρλανδό διπλωμάτη, ενώ κλιμακώνεται η διπλωματική διαμάχη σε σχέση με την υπόθεση του Ρώσου διπλού πράκτορα.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας γνωστοποίησε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι η Μόσχα ανέστειλε την άδεια παραμονής στη Μόσχα ενός Κροάτη διπλωμάτη.

Νωρίτερα η Κροατία απέλασε έναν Ρώσο διπλωμάτη σε σχέση με την υπόθεση Σεργκέι Σκριπάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείχνει τα «δόντια» της η Μόσχα: Απελαύνει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες

Η Ρωσία ο Πούτιν και η ηθική χρεοκοπία της Δύσης

Περιοδεία Μέι στη Βρετανία – Θα μιλήσει με τους πολίτες για το Brexit