Home News Ι. Μάζης: “Ισλαμοφασίστας ο Ερντογάν – Θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες στο...

Ι. Μάζης: “Ισλαμοφασίστας ο Ερντογάν – Θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο” (Βίντεο)

Στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” βρέθηκε καλεσμένος του Άκη Παυλόπουλου ο καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας και γεωπολιτικής θεωρίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης.

Ο κ. καθηγητής αναφέρθηκε στην ένταση που υπάρχει στις σχέσεις της Ελλάδος και της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο “ισλαμοφασίστα”, ο οποίος κάνεις σύμβολα των Γκρίζων Λύκων και ότι έχει σχέση με την οργάνωση των Αδερφών Μουσουλμάνων η οποία με την σειρά της έχει σχέση με σουνιτικές ακραίες στρατιωτικές ομάδες.

Ανέφερε επίσης ότι η ανικανότητα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ έχει οδηγήσει την Τουρκία και τον Ερντογάν στην “αγκαλιά” της Ρωσίας με την οποία έκλεισε μια τεράστια συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού.

Στο ερώτημα του Άκη Παυλόπουλου στον αν πάμε σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ο κ. Μάζης ανέφερε πρώτα ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το υπουργό Αμύνης για τις δηλώσεις του, γιατί και πριν πάλι ο Ερντογάν προχωρούσε σε προκλήσεις, διότι αυτό θέλει να πετύχει φοβικό σύνδρομο στην ελληνική κοινωνία.

Τόνισε επίσης ότι περιμένει νέες πολλαπλές προκλήσεις και ενέργειες από την Τουρκία που θα ξεκινά από την Θράκη και θα φτάνει ως το Καστελλόριζο και αναγκαστικά θα απαντήσουμε.

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Μάζης στην εκπομπή το βράδυ της Πέμπτης 5 Απριλίου. Η τοποθέτηση του ξεκινάει στο 29:40ο λεπτό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις – «Σφαλιάρα» σε Κόμματα και ΜΚΟ

Θεοδωράτος: Στα Δωδεκάνησα επικεντρώνονται οι γεωστρατηγικές διεκδικήσεις των Τούρκων (Βίντεο)

Παραδοχή από Τουρκία – Η ΜΙΤ απήγαγε 80 γκιουλενιστές από 18 χώρες

Exit mobile version