Αυστραλία: Η ομογενής Chrissa Loukas η νέα δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καμπέρας

Η τελετή ορκομωσίας της πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα – Με καταγωγή από την Ήπειρο, δηλώνει υπερήφανη για τις ελληνικές της ρίζες.

Η τελετή ορκομωσίας της κας Chrissa Loukas – Karlsson πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Περιοχής Πρωτευούσης, παρουσία και της Πρέσβεως της Ελλάδος στην Αυστραλία κας Αικατερίνης Ξαγοράρη.

Η κυρία Loukas – Karlsson έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον δικαστικό χώρο και από πολύ νωρίς ξεχώρισε για το ήθος και τον επαγγελματισμό της. Μεταξύ άλλων έχει εργασθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στα πρότυπα γυναικών δικαστών και της αναγνωρίστηκε η προάσπιση του ρόλου των γυναικών σε αυτόν το χώρο, αλλά και η δέσμευση που επιδεικνύει προς αυτό το σκοπό, όπως μετέδωσε η ελληνική υπηρεσία του αυστραλιανού SBS.

Επίσης, η κυρία Loukas – Karlsson με καταγωγή από την Ήπειρο, δηλώνει υπερήφανη για τις ελληνικές της ρίζες και στην τελετή συνοδευόταν από τους γονείς της που είναι μετανάστες πρώτης γενιάς στην Αυστραλία.

Θέλοντας να κλείσει την ομιλία που έδωσε στην τελετή, χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα του μεγάλου αρχαίου φιλοσόφου μας, του Σωκράτη, λέγοντας ότι: «Πριν από περίπου 2.500 χιλιάδες χρόνια ο Σωκράτης είπε ότι οι αρετές ενός δικαστή είναι να ακούει ευγενικά, να απαντά με συνέπεια, να σκέπτεται σοβαρά και να αποφασίζει αμερόληπτα».

«Το απόφθεγμα», είπε, «είναι ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα και ως εκ τούτου ο χρόνος μου ως ομιλήτρια έληξε και ξεκινάει ο χρόνος μου ως ακροάτρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυστραλία: «Πλημμύρισαν» από ομογενείς οι εκκλησίες της Αδελαΐδας (Βίντεο)

Θα λιώσετε στα γέλια: Ο παπαγάλος ομογενών στην Αυστραλία τραγουδάει «Σαν πας στην Καλαμάτα…» (vid)

Αυστραλία: Απαγόρεψαν στους Σκοπιανούς να χρησιμοποιούν τον Ήλιο της Βεργίνας