Δείτε το – Αυτό είναι το αεροσκάφος Μιράζ που κατέπεσε!

Μιράζ

To δελταπτέρυγο Mirage 2000 (στα ελληνικά σημαίνει “οφθαλμαπάτη”) είναι το βασικό μαχητικό αεροσκάφος της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιείται για αναχαίτιση και αποστολές κρούσης

Τα πρώτα αεροσκάφη παραδόθηκαν το Μάρτιο του 1976 και ενώ το σχήμα τους μοιάζει εξωτερικά με τα Mirage III/5 και 50, πρόκειται για ένα εντελώς νέο αεροσκάφος με εξελιγμένα συστήματα αναχαιτίσεως.

Τα φτερά έχουν το σχήμα χαμηλά τοποθετημένων Δέλτα με κομμένες άκρες και η άτρακτος έχει το σχήμα σωλήνα με οξεία μύτη και καλύπτρα θέσεως πιλότου σε μορφή φυσαλίδας.

Το Mirage 2000, που εξειδικεύτηκε από την αρχή στις αναχαιτίσεις παντός καιρού, είναι ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο με υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη.

Στο δευτερεύοντα ρόλο του για προσβολές στόχων εδάφους, το Mirage 2000 φέρει πυραύλους, ρουκέτες και βλήματα κατευθυνόμενα από λέιζερ. Υπάρχει και το διθέσιο μοντέλο του αεροσκάφους, το 2000N (διείσδυσης), το οποίο διαθέτει δυνατότητα εκτοξεύσεως πυρηνικών όπλων μακράς άφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έπεσε Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειοανατολικά της Σκύρου – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι μέλλει γενέσθαι – Την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών!

ΑΚΟΜΑ: Τέρμα τα αεροπλάνα πάνω από τη Συρία – Δεν πετάει ούτε ένα! (pic)