«Δεν είχαμε άλλη επιλογή»: Η δήλωση της Τερέζα Μέι για τη Συρία

Τερέζα Μέι

“Δεν είχαμε άλλη επιλογή από την ανάληψη στρατιωτικής δράσης προκειμένου να υποβαθμίσουμε την ικανότητα της Συρίας όσον αφορά στη χρήση χημικών όπλων”, τόνισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίθεσης δυνάμεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Χαρακτήρισε την επίθεση «περιορισμένη και στοχευμένη», σημειώνοντας ότι η σχετική εντολή δόθηκε καθώς τα στοιχεία έδειξαν πως η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν υπεύθυνη για την επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα την περασμένη εβδομάδα.

Η πυραυλική επίθεση, που ήταν σχεδιασμένη ώστε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες αμάχων, είχε στόχο την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων και δεν ήταν μια προσπάθεια για να ανατραπεί η συριακή κυβέρνηση, ξεκαθάρισε η Τερέζα Μέι.

«Δεν ήταν ανάμιξη σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Δεν έγινε για την ανατροπή του καθεστώτος», είπε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Βρετανίας, προσθέτοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι το συριακό καθεστώς εξακολουθεί να φτιάχνει και να αποθηκεύει χημικά όπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πούτιν για την επίθεση: «Παραβίασαν το διεθνές δίκαιο – Εχθρική πράξη κατά ενός ξένου κράτους»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία «χτύπησαν» τη Συρία – Έγινε η νύχτα μέρα στη Δαμασκό (pics & video)

ΑΚΟΜΑ: Δεν χρησιμοποιήθηκε ο εναέριος χώρος της Κύπρου για τη Συρία, λέει η Λευκωσία