Εγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς! Στον τελικό με τον Ναδάλ (Βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 σετ (7-5, 6-3) του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και πέρασε στον τελικό του Masters 500 της Βαρκελώνης όπου θα παίξει με τον Ράφα Ναδάλ.

Ο πρώτος Ελληνας που παίζει σε τελικό της ATP από το 1963 έγινε ο 19χρονος πρωταθλητής, ο οποίος νίκησε τον Καρένιο Μπούστα σε 1 ώρα και 36 λεπτά και έφτασε στον τελικό του Open της Βαρκελώνης χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ. Ο Τσιτσιπάς, που από την ερχόμενη εβδομάδα θα ‘χτυπήσει’ career-high καθώς θα βρεθεί στη χειρότερη περίπτωση στο Νο46 του κόσμου, θα βρει στον τελικό τον κορυφαίο χωματά όλων των εποχών, Ράφα Ναδάλ, στο γήπεδο που φέρει το όνομά του.

Με φόρα από τις προηγούμενες εκπληκτικές εμφανίσεις στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και σπάζοντας το σερβίς του Καρένιο Μπούστα προηγήθηκε με 3-0 games. Οντας εξαιρετικά σταθερός από τη βασική γραμμή και με όπλο το ισχυρό σερβίς, ο 19χρονος έφτασε στο 5-2 και στο 5-3 πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για το σετ, όμως σε εκείνο το σημείο ο Ισπανός αντίπαλός του έκανε το break και στη συνέχεια έκανε το 5-5, όμως ο Ελληνας πήρε ξανά προβάδισμα με 6-5 και έκλεισε το σετ με break για το 7-5.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να κρατούν τα σερβίς τους και με το σκορ στο 3-2 υπέρ του ο Τσιτσιπάς, έκανε το break για το 4-2. Παρότι στο φινάλε τα σημάδια της κούρασης έκαναν την εμφάνισή τους, ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε το σετ με 6-3 σφραγίζοντας μια ιστορική πρόκριση σε έναν τελικό όπου θα παίξει με έναν παίκτη που είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών και έχει 40 σερί κερδισμένα games στο χώμα.

*Στον δρόμο προς τον τελικό, ο Τσιτσιπάς απέκλεισε 4 από τους 10 top-seeded παίκτες στη διοργάνωση, κατά σειρά τους Ντιέγο Σβάρτσμαν, Αλμπερτ Ράμος-Βινιόλας, Ντόμινικ Τιμ και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Απαίτηση»-φωτιά από Χιμένεθ σε «Τίγρη» – Θα τα «τινάξει» όλα στον αέρα ο Ισπανός;

Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ: Οριστικά πρωταθλήτρια η ΑΕΚ

Νέα «καμπάνα» της Euroleague στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο