Ενημερώνεται εκτάκτως το ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις στη Συρία

ΝΑΤΟ

Με φόντο τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις κατά συριακών στόχων, ως απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, συγκαλείται εκτάκτως το Σάββατο το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ.

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία θα ενημερώσουν τα μέλη της Συμμαχίας για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία.

Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο είναι το σημαντικότερο σώμα λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ και αποτελείται από αντιπροσώπους όλων των χωρών μελών της Συμμαχίας, περιλαμβανομένων πρέσβεων, υπουργών και αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

«Υποστηρίζω τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας κατά των εγκαταστάσεων και των δυνατοτήτων των χημικών όπλων του Συριακού καθεστώτος, που θα μειώσουν την ικανότητα του καθεστώτος να επιτεθεί περαιτέρω στους ανθρώπους της Συρίας με χημικά όπλα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ έχει καταδικάσει συνεχώς τη συνεχιζόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία ως σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων και συμφωνιών. Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», σημειώνει ο Στόλτεμπεργκ και καταλήγει λέγοντας πως «το ΝΑΤΟ θεωρεί τη χρήση χημικών όπλων ως απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να προστατευθεί η Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα. Αυτό απαιτεί μια συλλογική και αποτελεσματική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή Πούτιν για την επίθεση: «Παραβίασαν το διεθνές δίκαιο – Εχθρική πράξη κατά ενός ξένου κράτους»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία «χτύπησαν» τη Συρία – Έγινε η νύχτα μέρα στη Δαμασκό (pics & video)

ΑΚΟΜΑ: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή»: Η δήλωση της Τερέζα Μέι για τη Συρία