ΗΠΑ: “Οργισμένη με τις πρακτικές του YouTube ήταν η δράστις της επίθεσης”

Η γυναίκα που άνοιξε πυρ στα κεντρικά γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια πίστευε ότι η εταιρεία λογόκρινε τα βίντεό της και ήταν θυμωμένη με τις πρακτικές που ακολουθούσε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η Νασίμ Ναζαφί Αγντάμ, 39 ετών, που γεννήθηκε στο Ιράν αλλά κατοικούσε στο Σαν Ντιέγκο, είχε κάνει πολλές αναρτήσεις στα περσικά και τα αγγλικά εναντίον του YouTube πριν εξαπολύσει την επίθεση τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Η γυναίκα στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή της.

“Πιστεύεται ότι η ύποπτη ήταν ταραγμένη με τις πολιτικές και τις πρακτικές του YouTube. Αυτό φαίνεται ότι ήταν το κίνητρο”, είπε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπρούνο, Εντ Μπαρμπερίνι. Πρόσθεσε ότι φαίνεται ότι η 39χρονη δεν στόχευε συγκεκριμένα κανέναν όταν άνοιξε πυρ με το όπλο που κατείχε νόμιμα.

Πριν από την επίθεση η Αγντάμ είχε πάει σε ένα “τοπικό σκοπευτήριο”, σημείωσε.

Σε κάποιες από τις αναρτήσεις της η Αγντάμ μιλούσε για την ίδια περιαυτολογώντας επειδή κατάφερε να επιβιώσει σε έναν εχθρικό κόσμο. Άλλες σελίδες κοσμούνται με φωτογραφίες της όπου φαίνεται συνοφρυωμένη, να φοράει κοσμήματα που σχεδίασε η ίδια.

“Πιστεύω ότι τα πάω περίφημα. Ποτέ δεν ερωτεύτηκα, ούτε παντρεύτηκα. Δεν έχω σωματικές ή ψυχικές ασθένειες. Αλλά ζω σε έναν πλανήτη γεμάτο με αδικίες και αρρώστιες” έγραψε στα περσικά στον λογαριασμό της στο Instagram.

Σε ένα αγγλόφωνο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube αλλά πλέον έχει διαγραφεί, ακούγεται να λέει ότι γίνονται “διακρίσεις” σε βάρος της.

Οι δύο από τους τρεις τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο όπου είχαν μεταφερθεί. Ο τρίτος, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, νοσηλεύεται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακτιβίστρια που κατήγγειλε λογοκρισία, η γυναίκα που άνοιξε πυρ στα κεντρικά του YouTube (pics & video)

Με νέα πινακίδα από σήμερα η πρόσοψη του αεροδρομίου των Σκοπίων

Ακτιβίστρια που κατήγγειλε λογοκρισία, η γυναίκα που άνοιξε πυρ στα κεντρικά του YouTube (pics & video)