Θύμα έπεσε και… ο Ζούκερμπεργκ: Και τα δικά μου στοιχεία διέρρευσαν

Στην αποκάλυψη ότι και ο ίδιος… έπεσε “θύμα” του σκανδάλου διαρροής των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, προέβη ο ιδρυτής και CEO του “γίγαντα” κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στο Κογκρέσο για την υπόθεση “Cambridge Analytica”.

Μετά από τον χθεσινό πρώτο γύρο κατάθεσής του ενώπιον 44 Γερουσιαστών, ο οποίος διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες, ο Ζούκερμπεργκ προσήλθε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να δώσει νέες εξηγήσεις σχετικά με το σκάνδαλο που βρίσκει έκθετη τη δημοφιλή εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει παραδεχτεί ότι η Cambridge Analytica συνέλεξε προσωπικές πληροφορίες 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Χθες, ο επικεφαλής του Facebook, ανέλαβε την ευθύνη, αναγνώρισε τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει, υπερασπίστηκε τον σκοπό της εταιρείας του και δεσμεύθηκε για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να διορθώσει τα όποια σφάλματα υπήρξαν στην ασφάλεια προσωπικών δεδομένων. Αν και δεν συγκεκριμενοποίησε τις υποσχέσεις του, οι επενδυτές φάνηκαν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του, οδηγώντας τη μετοχή του κοινωνικού δικτύου 4,5% υψηλότερα – ήτοι τα μεγαλύτερα κέρδη των δύο τελευταίων ετών.

Σήμερα, η κατάθεσή του επιφύλασσε μια παραδοχή: Ήταν και ο Ζούκερμπεργκ ανάμεσα στα 87 εκατομμύρια χρηστών, των οποίων τα στοιχεία διέρρευσαν.

Ο ίδιος επανέλαβε την ανάγκη για ρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία του Facebook και τους ανταγωνιστές του, παρατηρώντας ότι “το Διαδίκτυο αναπτύσσεται”.

Πάντως, ο Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε ότι το Facebook είναι εταιρεία media, παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί και παράγει περιεχόμενο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τεχνολογική εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συγνώμη του Ζούκερμπεργκ για το σκάνδαλο με το Facebook: «Ήταν λάθος μου και λυπάμαι» (video)

#faceblock – 24ωρο μποϊκοτάζ στο Facebook αυτή την Τετάρτη

Γνωρίζετε ότι το Facebook σας παρακολουθεί ακόμη κι όταν δεν είστε μέσα;