Καθαρά και με τη βούλα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα νερά στον Άλιμο (Βίντεο)

Καθαρά από πετρελαιοειδή, κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους είναι τα νερά σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Ιατρικής/Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας), που πραγματοποίησε δειγματοληψίες στις 21 Μαρτίου, στις ακτές της πόλης.

Οι μετρήσεις έγιναν ύστερα από παραγγελία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, για να ενημερωθούν οι πολίτες οι οποίοι ανησυχούν για την κατάσταση των παραλιών, μετά τη μεγάλη ρύπανση από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχει πραγματοποιήσει (σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΟΤΙΑ.GR τα αποτελέσματα είναι θετικά), ενώ όπως αναφέρει η τελευταία οδηγία που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας, επιτρέπεται το κολύμπι σε όλες τις παραλίες των νοτίων προαστίων.

Ο δήμαρχος Αλίμου μετά τα θετικά αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δήλωσε στο ΝΟΤΙΑ.GR:

«Ο ήλιος ο καιρός είναι υπέροχος, η θάλασσα είναι εξαιρετική, έχει κατέβει πάρα πολύς κόσμος σήμερα στην παραλία του Αλίμου και νομίζω πως πλέον ξεκινάει το καλοκαίρι. Για να είμαστε απολύτως βέβαιοι, εμείς ως δήμος κάναμε μετρήσεις στο νερό στην ποιότητα του θαλασσινού νερού σε πάρα πολλά σημεία όλης της ακτής μας, όλου του παραλιακού μας μετώπου.

Οι μετρήσεις έγιναν με το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Η ποιότητα του νερού είναι εξαιρετική όπως ήταν και πριν γίνει το ναυάγιο, η θάλασσα έχει πλέον καθαριστεί απολύτως και προσκαλούμε όλους τους πολίτες, τους Aλιμιώτες κι όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, να κατέβουν στη θάλασσα να ευχαριστηθούν το υπέροχο νερό, τον υπέροχο ήλιο.

Είναι πραγματικά μαγευτική η παραλία μας και φέτος θα την χαρούμε όλοι, όπως δικαιούμαστε και όπως περιμέναμε».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των μετρήσεων:

Πηγή: notia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βελτιωμένη η κατάσταση σε πολλές παράκτιες περιοχές μετά την ρύπανση

Βελτιωμένη αισθητά η εικόνα των ακτών από τη ρύπανση στον Δήμο Ελληνικού

Αποσύρονται τα πλωτά φράγματα – Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του Σαρωνικού