Πάγκαλος: “Στον Έβρο μας την είχαν στημένη οι Τούρκοι – Έπρεπε να παραιτηθεί ο Καμμένος”

Πάγκαλος

Στον Έβρο δεν μπορεί να έγινε λάθος από τα 2 παιδιά, προφανώς μας την είχαν στημένη οι Τούρκοι… εκτίμησε ο Θόδωρος Πάγκαλος. 

Δεν έγινε λάθος από την πλευρά των παιδιών, έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης και της στρατιωτικής ηγεσίας, συνέχισε, και θα έπρεπε ο Πάνος Καμμένος να έχει παραιτηθεί. Έπρεπε να δοθεί εντολή στους στρατιώτες να προσέχουν και να μην μπαίνουν σε τουρκικό έδαφος. Όσον αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν οτι τη Σμύρνη το ’22 δεν την έκαψαν οι Τούρκοι αλλά οι Έλληνες ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι όλα αυτά είναι πάγια χαρακτηριστικά της τουρκικής μυθοπλασίας κι οτι θα καλέσει τον Τούρκο Πρόεδρο να κάνει μια βόλτα στη Σμύρνη γιατί μάλλον δεν έχει πάει… Δεν τον πολυαγαπούν εκεί, συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτών στον Έβρο ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε: “Δεν μπορεί να έγινε λάθος από την πλευρά των παιδιών, έγινε λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης και της στρατιωτικής ηγεσίας”.

“Στον Έβρο να μην κάνουμε περιπόλους μέσα στο τουρκικό έδαφος, γιατί μας συλλαμβάνουν κι ερχόμαστε σε δύσκολη θέση και στο Αιγαίο να μην πηγαίνουν νεαροί να αφήνουν το φραπέ τους.

Δεν ξέρω αν θα απελευθερωθούν οι δύο μετά από τις εκλογές. Προφανώς μας την είχαν στημένη στον Έβρο. Δεν φταίνε τα παιδιά, φταίει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και θα’ πρεπε να παραιτηθεί ο ΥΕΘΑ. Θα έπρεπε να έχουν πει στα περίπολα να προσέχουν και να μην μπαίνουν σε τουρκικό έδαφος”.

Όσον αφορά τη δήλωση Ερντογάν και την καταστροφή της Σμύρνης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: “Τίποτα καινούργιο δεν λέει ο κ. Ερντογάν. Όλα αυτά είναι συγκροτημένα στοιχεία της τουρκικής παράκρουσης κάθε φορά που αναφέρεται κανείς στην Ελλάδα ή στην επιρροή της στην Ιστορία”. Και πρόσθεσε: “Θα καλέσω τον κ. Ερντογάν να κάνει μια βόλτα στη Σμύρνη γιατί μου φαίνεται δεν έχει πάει, δεν τον πολυαγαπούν εκεί πέρα”.

Επανέλαβε, δε, ότι παρά το γεγονός ότι τέτοιες δηλώσεις είναι “πάγια χαρακτηριστικά της τουρκικής μυθοπλασίας”, το ζητούμενο είναι ότι: “ο Ερντογάν όπως και οι αντίπαλοί του θα αποθρασυνθούν για τις εκλογές”.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας το Σάββατο στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης, λέγοντας πως: “το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Καμμένος: «Η Αυλωνίτου είναι ένα φαινόμενο που πάει να σκοτώσει τη συγκυβέρνηση»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμφύλιος στη συγκυβέρνηση: Άγριος καβγάς Αυλωνίτου – Δημήτρη Καμμένου (Βίντεο)

ΑΚΟΜΑ: Hχηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Ερντογάν: Οι μεγάλοι πολιτικοί μετράνε τα λόγια τους