Πούτιν: Προτεραιότητά μας η παράδοση των S-400 στην Τουρκία

Προτεραιότητα στη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας αποτελεί η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA.

“Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf” ανέφερε συγκεκριμένα ο Πούτιν σε συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην στην Άγκυρα.

Πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθούν διεξοδικά σε συνάντηση σχετικής διακυβερνητικής επιτροπής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Κρεμλίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Τουρκία ο Πούτιν για τα εγκαίνια του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακούγιου

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Τουρκία: Αν πάρετε τους S-400 ξεχάστε τα μαχητικά F-35

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απειλεί με κυρώσεις την Τουρκία για τους S-400